Kierrätä kauppareissulla

HOK-Elannon Prismojen yhteydessä oleviin ekopisteisiin voit tuoda kartonkia, metallia, lasia ja paperia. Osassa on myös paristojen keräys ja pienten sähköelektroniikkatuotteiden keräysastia. Kaikkiin myymälöihimme voit tuoda käytetyt paristot.

Monipuoliset keräyspisteet

HOK-Elannon Prismojen yhteydessä olevat ekopisteet eivät kuulu valtakunnalliseen Rinki-ekopisteverkostoon, vaan HOK-Elanto mahdollistaa palvelut asiakkailleen omalla kustannuksellaan. Kerättävät jakeet ovat samat kuin valtakunnallisissa ekopisteissä: kartonki, metalli, lasi ja paperi. Osassa ekopisteistä on myös paristojen keräys ja pienten sähköelektroniikkatuotteiden keräysastia.

Osa jätteistä on erityisen haitallisia ympäristölle. Siksi on tärkeää, etteivät ne päädy sekajätteeseen. Tällaisia jätteitä ovat muun muassa akut ja paristot, sähkö- ja elektroniikkaromu sekä mustepatruunat.

Akut ja paristot

Kaikki HOK-Elannon myymälät ja tavaratalot vastaanottavat pienparistoja ja -akkuja kassoilla. Vuotavat paristot tulee palauttaa tiiviissä muovipussissa. Litiumakkujen ja -paristojen navat piilotetaan teippaamalla. Kannettavien paristojen ja akkujen keräyslaatikkoon ei saa palauttaa ajoneuvon akkuja, lamppuja tai roskia.

SER (sähkö- ja elektroniikkaromu)

Kun ostat Prismasta uuden kodinkoneen, voit samalla palauttaa sinne vanhan. Kodinkoneiksi lasketaan esimerkiksi jääkaappi, liesi, mikroaaltouuni tai pölynimuri. Turvallisuussyistä vain kokonaiset laitteet kelpaavat keräykseen.

Poista kuitenkin ylimääräiset osat, kuten pölynimurin pölypussi. Laitteiden eri osat päätyvät uusiokäyttöön tai muuhun jatkokäsittelyyn.

Pienet, ulkomitoiltaan alle 25 senttimetrin kokoiset sähkö- ja elektroniikkalaiteromut vastaanotetaan Prismoissa sekä isoissa S-marketeissa ilman uuden tuotteen ostovelvoitetta. Pienet myymälät eivät vastaanota SE-romua, sillä pienissä tiloissa sen käsittely ja säilytys ei ole turvallista.

Mustepatruunat

Jokaisessa Prismassa sekä S-market Kivenlahdentiellä ja S-market Karaportissa on keräyslaatikko, jonne voit palauttaa käytetyt mustepatruunat. Mustepatruunat lajitellaan ja ehjät täytetään uudestaan musteella. Uusiokäyttö on paras vaihtoehto, koska energiaa ei kulu materiaalin erotteluun ja tuote palautuu kiertoon kunnostettuna.