Yrityksestä

HOK-Elanto on osuustoiminnallinen yritys, joka on olemassa asiakasomistajia varten. Sen tarjoamat palvelut ja edut on suunniteltu erityisesti asiakasomistajille.

Osuustoiminta on vaihtoehto kvartaaliajattelulle

Osuustoiminnallisuus näkyy muun muassa siinä, että HOK-Elannon tehtävä ei ole tuottaa mahdollisimman suurta voittoa, vaan varmistaa asiakasomistajille hyvät palvelut ja tuntuvat edut päivästä toiseen.

Osuustoiminnan periaatteiden mukaan sinua palkitaan oman kaupan palvelujen käytöstä, siinä suhteessa kuin niitä käytät. Malliesimerkki osuustoiminnallisesta palkitsemisesta on Bonus: ostoksista kertyy Bonusta eli rahaa takaisin sitä enemmän, mitä enemmän asiakasomistaja on tehnyt ostoksia.

Kun liityt asiakasomistajaksi, liityt samalla osuuskaupan jäseneksi ja teet sijoituksen sen pääomaan maksamalla osuusmaksun (100 €). Sijoituksellasi sinusta tulee yksi osuuskauppasi omistajista, joilla jokaisella on samansuuruinen osuus osuuskaupasta.

Osuustoimintaan kuuluu myös yhteiskunnallinen vastuu. S-ryhmän alueellisesti toimivat osuuskaupat työllistävät, investoivat ja käyttävät toiminnan tulosta alueen hyväksi.