Prisma Hyvinkään uudistus valmistui: Ruokatorille tarjolle ravintolatason annoksia ja myymälän energiankulutus puolittui


Prisma Hyvinkään laaja uudistushanke on valmistunut lokakuun lopussa. Hyvinkääläisten toiveisiin on vastattu muun muassa Kerää & Skannaa -palvelulla sekä tuomalla Ruokatorin valikoimaan sushia, kanansiipiä ja paikan päällä savustettua kalaa. Usean miljoonan investoinnissa myymälämiljöö päivittyi modernimmaksi ja myymälässä tehtiin merkittäviä energiansäästötoimia.

01.11.2022

Heinäkuussa käynnistynyt Prisma Hyvinkään mittava myymäläuudistus on valmistunut suunnitellussa aikataulussaan. Kauppakeskus Willan yhteydessä sijaitseva myymälä pysyi asiakkaille auki koko muutosprojektin ajan.

– Osaava henkilökuntamme on taannut asiakkaidemme sujuvan asioinnin koko uudistusprojektin ajan. Uudistetun myymälän avajaisjuhlallisuuksia vietämme yhdessä asiakkaidemme kanssa torstaina 3. marraskuuta, Prisma Hyvinkään prismajohtaja Tero Karhula iloitsee.

Päivittäistavarakaupan puolella merkittävämmät uudistukset nähdään palvelevalla Ruokatorilla, jossa on satsattu voimistuvaan, ruokakaupan ja ravintolatasoisen ruoan yhdistelmään eli grocerant-ilmiöön. Asiakkaat voivat jatkossa napata Ruokatorilta kätevästi mukaansa Itsudemon sushia, Siipiyhtiön kanansiipiä sekä myymälässä paikan päällä savustettua kalaa.

Uudistuksen yhteydessä hyvinkääläiset saivat Prismaan täysin uuden retkeily- ja ulkoilutarvikeosaston, joka vastaa kasvavaan, aktiivisen ulkoilmaelämän trendiin Suomessa. Lisäksi myymälään luotiin modernit osastokokonaisuudet sekä kauneudelle ja hyvinvoinnille että lemmikkieläintuotteille.

Kassa-alueella itsepalvelukassojen määrä tuplaantui viidestä kymmeneen. Myymälään tuotiin myös useissa Prismoissa suosituksi palveluksi noussut Kerää & Skannaa -konsepti, jossa asiakas voi kerätä ostoksensa suoraan ostoskasseihin ja skannata ne jo myymälää kiertäessään. Kassalla asiointi on entistä sujuvampaa, kun ostoksia ei nosteta erikseen kassahihnalle.

Entistä energiatehokkaampi myymälä

Vuonna 2001 avattu Hyvinkään Prisma koki uudistuksessa suuria nykyaikaistuksia etenkin energiankäytön osalta. Myymälään asennettiin uusi energiatehokas kylmälaitos, käytettävä kylmäaine vaihdettiin ympäristöä vähemmän kuormittavaan hiilidioksidiin ja lämpöpumppujen säädöt optimoitiin. Lisäksi kylmäkalusteita muutettiin ovellisiksi ja yleis- ja kohdevalaistus vaihdettiin energiatehokkaampiin ledeihin. Lauhdelämmön käyttöä kiinteistön lämmitykseen on tehostettu lämpöpumpuilla jo aikaisemmin.

– Toteutettujen energiansäästötoimien ansiosta Hyvinkään Prisman energiankulutus saadaan puolittumaan entisestä, ja toiminnasta aiheutuvat päästöt pienenevät näin ollen merkittävästi. Myymälässä tullaan pilotoimaan valaistustason laskemista rauhallisempina aukioloaikoina, jonka lisäksi sisäilman lämpötilan laskemista yhdellä asteella tutkitaan parhaillaan, HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki kertoo.

– Useiden asiakkaiden pitkään odottama toive toteutuu myös, kun lähiviikkoina Prisman ekopisteellä on mahdollista kierrättää kotitalousmuovia, Kattilamäki iloitsee.

Prisma Hyvinkää

  • Uudistuneen Prisma Hyvinkään avajaisia vietetään to 3.11.
  • Osoite: Torikatu 9, 05800 Hyvinkää
  • Myymälässä työskentelee noin 150 työntekijää.
  • Prisma Hyvinkään valikoimaan voi vaikuttaa osoitteessa muntoive.fi.
  • Lisätietoja S-ryhmän ilmastotavoitteista