Prismoissa suursuosion saavuttaneet Boksi-lahjoituspisteet saapuvat myös S-marketeihin


Jatkossa kodin uudelleenkäyttökelpoiset tavarat voi lahjoittaa eteenpäin entistä kätevämmin, kun Prismoissa menestyksekkääksi osoittautunut Boksi-kierrätyskonsepti laajenee lokakuussa myös S-marketeihin Espoossa ja Helsingissä.

17.10.2023

HOK-Elannon ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen yhteistyö asiakkaiden kodintavaroiden kierrättämisen helpottamiseksi saa jatkoa, kun S-marketit Herttoniemi Helsingissä sekä Espoonlahti ja Saunalahti Espoossa saavat omat Boksi-lahjoituspisteensä 18. lokakuuta. Itsepalveluperiaatteella toimiva lahjoituspiste Boksi tarjoaa kätevän tavan lahjoittaa kodin uudelleenkäyttökelpoista tavaraa eteenpäin, vaikka ostosreissun yhteydessä. Viime vuonna Espoon Olarissa toteutetun kierrätyspilotin jälkeen Boksi-lahjoituspisteet ovat saaneet paljon kiitosta ja tyytyväistä palautetta asiakkailta. Konsepti on sittemmin laajentunut myös Helsinkiin Prisma Itäkeskukseen sekä tuoreimpana tulokkaana heinäkuussa Prisma Viikkiin.

– Boksit ovat olleet Prismoissa todella suosittuja ja olen iloinen voidessamme laajentaa vastuullista kierrätystoimintaa myös S-marketeihimme. Tarkoitus on madaltaa ihmisten kynnystä laittaa tarpeeton pientavara kiertoon tuomalla lahjoituspiste arkisen asiointipaikan yhteyteen. Boksien suosiosta kertoo se, että niiden kautta on Prismoissa saatu laadukkaita tavaroita uudelleenkäyttöön keskimäärin 500 kilon edestä joka viikko, kertoo HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen operoimat S-marketeihin tulevat Boksit ovat kooltaan Prismojen parkkihalleissa olevia pienempiä ja ne sijoitetaan myymälöiden sisätiloihin kassa-alueen läheisyyteen. Prismoissa sijaitseviin isoihin Bokseihin voi lahjoittaa perinteisten vaatelahjoitusten lisäksi myös kodin muuta käyttötavaraa, kuten astioita, työkaluja, koriste-esineitä, kirjoja ja urheiluvälineitä. S-markettien pieniin Bokseihin voi lahjoittaa vaatteiden ja kodintekstiilien lisäksi muun muassa kirjoja, leluja sekä muuta ei-särkyvää tavaraa.

Prismojen isojen Boksien lokerot on mitoitettu Prisman ja S-marketin verkkokaupan tilauksissa käytettävien pahvilaatikoiden mukaan, jotta verkkokaupan asiakas voi näppärästi pakata kotoa löytyvät tarpeettomat tavarat pahvilaatikkoon ja lahjoittaa ne Boksiin seuraavalla ostosreissulla. Lahjoitukset S-markettien pienempiin Bokseihin voi jättää esimerkiksi kestokasseissa tai tukevissa muovikasseissa.

Tavoitteena ympäristölle paras mahdollinen ratkaisu

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen tavoitteena on, että tavarat saavat kiertää omana itsenään mahdollisimman pitkään.

– Tavaroiden käytössä pitäminen uuden valmistamisen sijaan on merkittävä luonnonvarojen säästäjä. Kolmen Boksin lahjoitustavaramäärä mahdollistaa vuositasolla 1,3 miljoonan kilon luonnonvarasäästön ja vältetyt CO2-päästöt vastaavat ajokilometreinä 35 kertaa maapallon ympäri ajettua matkaa, kertoo palvelupäällikkö Satu Mäkinen Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta.

HOK-Elannon ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen yhteisenä tavoitteena on edistää kiertotaloutta auttamalla kuluttajia löytämään kierrätyspalvelut, tehdä niiden käyttö houkuttelevaksi ja helpoksi sekä kannustaa ihmisiä laittamaan tarpeeton tavara uudelleen käyttöön. Kiertotalouden aktiivinen edistäminen on myös osa S-ryhmän vastuullisuusohjelman tavoitetta tehdä Suomesta kaikille entistä parempi paikka elää.

– Haluamme tuoda Boksien avulla kaupunkilaisten kulkureiteille helpon tavan säilyttää hyvät tavarat käytössä sen sijaan, että ne lojuisivat käyttämättöminä ja tilaa viemässä kotona. Vaikka itselle joku tavara on turha, on se jollekulle toiselle arvokas ja tarpeellinen, sanoo Mäkinen.

Boksi-lahjoituspisteet HOK-Elannon myymälöissä

Boksit ovat avoinna parkkihallien ja kauppakeskusten aukioloaikojen mukaisesti.

Prisma Olari, pysäköintihalli, Komeetankatu 2, 02210 Espoo

Prisma Itäkeskus, parkkihalli, P1-taso, Vanhanlinnantie 1, 00900 Helsinki

Prisma Viikki, pysäköintihalli, Viikintori 3, 00790 HelsinkI

S-market Espoonlahti, Höyrylaivantie 18, 02320 Espoo

 

S-market Saunalahti, Magneettikatu 2, 02230 Espoo

 

S-market Herttoniemi, Hitsaajankatu 16, 00810 Helsinki

 

 

Boksi-lahjoituspisteet – Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy (kierratyskeskus.fi)