Takuuvarmat bileet myös juhannuksena: terassivinkit kaupunkijuhannukseen


Vaikka kesämökki onkin monelle se perinteisin paikka viettää keskikesänjuhlaa, viihtyy moni juhannuksena myös kaupungissa. Kaupunkijuhannuksen juhlijoita houkuttelevat ravintoloiden terassit, joille askel suuntaa ystävien seurasta ja auringosta nauttimaan. S-ryhmän kattava terassivalikoima tarjoaakin loistavat puitteet kaupunkijuhannukseen Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla.

19.06.2023

HOK-Elannon ja Sokotelin keväällä teettämän terassitutkimuksen mukaan* terassikävijöiden mieltymyksiin lukeutuvat muun muassa aurinko, ystävien seura, kaunis miljöö, olut sekä mahdollisuus ruokailuun ja oman porukan kanssa seurusteluun. Erityisesti alle 34-vuotiaat viihtyvät terasseilla juhlaillan aloittelun merkeissä. Paras sijainti kesäterassille koetaan olevan kauniissa ympäristössä sekä kaupungin keskustassa. S-ryhmän terassivalikoima Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla tarjoaa tunnelmallisia vaihtoehtoja kaupunkijuhannuksen viettoon vastaten kaikkiin näihin toiveisiin. Terassivaihtoehtoja keskikesänjuhlaan löytyy jokaiseen makuun. 

Uniikkeja terassimiljöitä ja livemusiikkia

Helsingin ytimessä sijaitseva legendaarinen Mummotunneli on kokemisen arvoinen terassi- ja ravintolakokonaisuus. Mummotunneliin kannattaa suunnata silloin, kun kaipaa uniikkia terassimiljöötä ja juhannustansseja livemusiikin tahtiin. Mummotunnelin kuuluisalla sisäpihalla sijaitsevat terassit tarjoavat syömistä, juomista ja puitteet rentoon oleskeluun. Juhannusillat torstaista lauantaihin kruunaavat live-esiintyjien keikat. 

Juhannussaunaan ei Mummotunnelissa pääse, mutta sen karaoke-erikoisuus Sing & Pore kätkee sisäänsä muun muassa kylpylätunnelmaisen Asian Spa Karaoke-huoneen, joka kannattaa muiden mielenkiintoisen karaokehuoneiden lisäksi testata.  

– Mummotunneli on loistava vaihtoehto juhannuksen viettoon. Olemme avoinna joka päivä klo 16–04 ja luvassa on takuuvarmat bileet myös juhannuksena, hehkuttaa Mummotunnelin ravintolajohtaja Roope Kämppi. 

Toinen ainutlaatuisella miljööllä varustettu terassivaihtoehto löytyy historiallisen Kappelin edustalta Helsingin Esplanadin puistossa. Juhannusperjantaina Kappelissa soi DJ:n soittama musiikki klo 20–23. Kylmien juomien lisäksi Kappeli tarjoaa herkullisia annosvaihtoehtoja juhannuspöytään kauniissa puistomaisemissa. 

– Kappelin terassille paistaa aurinko lähes aamusta iltaan, joten lämmöstä ja kylmistä juomista on meillä hyvä nauttia. Auringon laskettua terassia lämmittävät lämpölamput. Kappeli on auki koko juhannuksen aamuyhdeksästä puoleen yöhön, toteaa Kappelin ravintolajohtaja Santeri Uusitalo. 

Maisemien perässä kannattaa suunnata myös Helsingin kattojen ylle Original Sokos Hotel Vaakunan katolla sijaitsevaan ravintola 10. Kerrokseen.  Näköalaravintola Helsingin parhaalla paikalla palvelee läpi juhannuksen ja sen aurinkoisella terassilla voi nauttia juomista ja ruoasta. 

Yksi tämän kesän tunnelmallisimmista terassiuutuuksista on Solo Sokos Hotel Tornin Piha. Vanhan asuinkorttelin kätköistä löytyy viihtyisä, puistomainen terassi, jonne tie vie kaariportin kautta. Juhannuslauantaina Tornin pihalla voi tunnelmoida livemusiikin tahdissa. 

Tornin Piha on kuin tehty juhannusherkistelyihin! Kauniilla terassillamme on akustinen duo esiintymässä klo 18 alkaen. Juomiksi suosittelemme tietysti Tornin omaa samppanjaa tai kesäisiä drinkkejä, kertoo ravintolapäällikkö Heli Lahtinen. 

Hollantilaisravintola Rotterdam suurine terasseineen löytyy kätevien julkisten yhteyksien päästä Helsingin Kampista. Rotterdamin terassi on tunnettu paitsi keskeisestä sijainnistaan, myös auringostaan. Aurinko paistaa Rotterdamille lähes koko päivän ja sen suurella terassilla mahtuu viettämään juhannusta isollakin seurueella.  Rotterdam on auki koko juhannuksen ja sen pöydissä voi juomien lisäksi nauttia esimerkiksi kokkien paistamista mehevistä burgereista. 

Juhannuksen terassi- ja ravintolatarjonta sekä keikka-aikataulut: 

Juhannus 2023 – Nämä ravintolat auki pääkaupunkiseudulla! | Raflaamo.fi 

*Lähde: HOK-Elannon ja Sokotelin asiakastutkimus: Terassikesä 2023, 2-3/2023, vastaajamäärä 1010, Feelback Group