Herkku Grills by Tomi Björck chili-jam-artesaaniraakamakkara kruunattu vuoden makkaraksi


Herkku Grills by Tomi Björck chili-jam-artesaaniraakamakkara on valittu vuoden parhaimmaksi makkaraksi sekä vuoden parhaimmaksi raakamakkaraksi.

14.09.2023

HOK-Elannon, Nakki-Hannun ja Tomi Björckin yhteistyössä kehittämä chili-jam-artesaaniraakamakkara on pokannut palkintoja Akateemisen Kiuas-Seuran vuotuisessa makkara-arvioinnissa. Chili-jam-artesaaniraakamakkara voitti Vuoden 2023 raakamakkara -tittelin ja sai parhaimmat pisteet kaikista arvioiduista makkaroista ollen näin vuoden paras makkara.

– Useiden testien ja oikean yhteistyökumppanin eli Nakki-Hannun löytämisen jälkeen meille oli selkeää, että uusi hittimakkara on syntynyt Tomin makumaailmojen pohjalta. On hienoa huomata, että tuote on maistunut asiakkaillemme, kertoo HOK-Elannon Head of Design & Development Anne-Maria Mikkonen.

Chili-jam-artesaaniraakamakkara on saanut inspiraationsa aasialaisesta makumaailmasta.

– Aromikkaan chili-jam-artesaaniraakamakkaran makuprofiilissa yhdistyvät makea vaahterasiirappi, paahdettu sipuli, chili sekä valkosipuli. Aasialaisesta makumaailmasta ammentavasta Asian twist -raakamakkarasta löytyy puolestaan chiliä ja eksoottista ryppylimetin lehteä, kertoo jo kaksi vuotta HOK-Elannon tuotekehittäjien makutiimissä ollut Tomi Björck.

Chili-jam-artesaaniraakamakkara löytyy HOK-Elannon hyvin varustelluista Alepoista, Prismoista, S-marketeista sekä Food Market Herkusta.

– Nyt kannattaa toimia nopeasti, sillä tuote on valikoimassa vain lokakuun loppupuolelle saakka. Mutta ei hätää, meillä on myös hyviä uutisia makkaran ystäville. Olemme jo lähteneet miettimään loppuvuoteen uutta makkaraa, jossa selkeästi uusia erottuvia makuja ja joka on vähintään yhtä herkullinen kuin chili-jam-artesaaniraakamakkara, vinkkaa Mikkonen.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 1015 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2022 – 31.8.2023) aikana pidetyissä 21 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 115 makkaraa 10 eri maasta, joista 73 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.

Katso Tomin salaiset aseet raakamakkaroiden valmistamiseen täältä.