Mene Etusivulle
3.3.2017

UUTINEN

Resepti: Virgin Oil Co. risotto jokiravuilla

Virgin paljastaa suositun jokirapurisoton reseptin! Kermainen risotto saa makua hummeriliemestä, parmesaanista sekä jokiravuista.Risotto on perinteinen pohjoisitalialainen ruoka, joka valmistetaan siihen erityisesti sopivasta riisilajikkeesta, kuten Arboriosta, Carnarolista tai Violane nanosta. Ruokalaji on alun perin lähtöisin Pojoen laaksosta, jossa riisiä on kasvatettu. Risotto kuuluu milanolaisen keittiön peruspilareihin.Virgin Oil Co.:n jokirapurisotto(4 annosta)1 punasipuli2 valkosipulinkynttä3 rkl öljyä2 dl risottoriisiä1 dl valkoviiniä6 dl kuumaa kalalientä / hummerilientä1 dl kermaa2 rkl voita400 g (1 iso tai 2 pientä prk) ravunpyrstöjä suolaliemessäripaus mustapippuria4 rkl parmesaaniraastettatillisilppuaKuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan koko ajan sekoittaen.Kun riisit ovat napakan pehmeitä, lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja tillisilppu. Nauti!

KATEGORIAT

  • Muut