Keltajuuri lisäsi eniten suosiotaan satokausituotteena pääkaupunkiseudulla
Satokausi- eli sesonkiajattelu oli Suomesta kadoksissa vuosikymmenien ajan, mutta nyt se on tehnyt vahvan paluun. Iso askel otettiin tasan vuosi sitten, kun S-ryhmä ja Satokausikalenteri päättivät yhdessä nostaa satokauden parhaat kasvikset esiin kaikissa Prismoissa, S-marketeissa ja Alepoissa.HOK-Elannon alueella vuoden aikana eniten myyntiään kasvattaneiden kuukauden satokausituotteiden lista näyttää tältä (suluissa sijoitus koko S-ryhmässä):1. Keltajuuri (2.)2. Vesimeloni Suomi (1.)3. Raitajuuri (4.)4. Aprikoosi (3.)5. Papaija (5.)6. Kurpitsa (6.)7. Mustajuuri (9.)8. Latva-artisokka (7.)9. Nauris (8.)10. Punakaali (10.)– On mukava huomata, että asiakkaamme mielellään kokeilevat harvinaisempiakin raaka-aineita omassa keittiössään. Me olemme kaupassa nostaneet esiin näitä ajankohtaisia tuotteita ja asiakkaat ovat tämän noteeranneet. Harva olisi vuosi sitten uskonut, että kuukauden hittituotteiksi nousevat sellaiset kasvikset kuin keltajuuri, raitajuuri ja latva-artisokka, toteaa varatoimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen, joka vastaa HOK-Elannon päivittäis- ja käyttötavarakaupasta.– Pääkaupunkiseudulla myytiin lähes puolet kaikista S-ryhmän papaijoista sekä noin 40 prosenttia mustajuurista. Hedelmien ja vihannesten myynti on S-ryhmässä kasvanut vuoden aikana 12 miljoonaa kiloa. Meidän osuus kasvusta on 3,5 miljoonaa kiloa, mikä on 31 prosenttia S-ryhmän kasvusta.Kasvisinto kiihtyyKasvisten kulutus on pidempään ollut kasvussa ja niiden terveysvaikutukset tunnetaan yhä paremmin. Nyt voidaan puhua jo kasvisbuumista ja megatrendistä.– Asiakkaiden kiinnostuksen kasvaessa kaupan tehtävä on luonnollisesti pitää yllä riittävän monipuolista ja kiinnostavaa tarjontaa, Veli-Matti Liimatainen pohtii.Lisätietoja:HOK-Elannon päivittäis- ja käyttötavarakauppaVaratoimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen, p. 010 76 60700,
veli-matti.liimatainen(at)sok.fi
Aluejohtaja Anne-Marie Wallenius, p. 010 76 60531, anne-marie.wallenius(at)sok.fiKuukausittaiset satokausituotteet ja houkuttelevat reseptit löytyvät Yhteishyvän Satokausiteemasta: https://www.yhteishyva.fi/satokausiKuukausittain vaihtuvien satokausituotteiden menestystä voi seurata Patarummun kuukausittaisissa satokausiuutisissa: www.patarumpu.fi. Pysy kärryillä ja tilaa uutiskirje: www.patarumpu.fi/uutiskirjewww.satokausikalenteri.fi / www.facebook.com/Satokausikalenteri
@kausikalenteri #satokausi