Mene Etusivulle
22.2.2017

UUTINEN

Resepti: BBQ House Karitsan sisäfileetä chili-suklaakastikkeella

BBQ Housen karitsan sisäfilee tarjoillaan chili-suklaakastikkeella ja bataattiranskalaisilla. Poimi resepti talteen ja kokeile sitä myös kotona.Chili-suklaakastike on lähtöisin Latinalaisesta Amerikasta, ja on varsin yleinen Meksikossa, jossa siitä on tarjolla lukuisia variaatioita. Tarinan mukaan korkea-arvoinen abbedissa oli tulossa vierailulle pieneen luostariin, ja nunnat miettivät kuumeisesti, mitä tarjota korkea-arvoiselle vieraalle. He rukoilivat apua, ja niinpähän heille ilmestyi enkeli, joka antoi heille herkullisen chili-suklaakastikkeen reseptin, jotta he voivat tarjota sitä abbedissalle.FILÉ DE OVELHA GRELHADAGrillattua karitsan sisäfileetä, chili-suklaakastiketta, lämmintä pinaatti-hernesalaattia ja bataattiranskalaisia.(resepti neljälle)Chili-suklaakastike1 dl punaviiniä4 dl lihalientä1 chilipaprika50 g tomaattisosetta1 rkl fariinisokeria50 g suklaata 70 %Kiehauta punaviini ja lihaliemi. Anna kiehua kasaan, kunnes jäljellä on 3 dl. Lisää Hienonnettu chili, tomaattisose ja sokeri. Anna kiehahtaa muutama minuutti miedolla lämmöllä. Siivilöi ja sekoita suklaa paloina sekaan. Voit säädellä tulisuutta chilin määrää vaihtamalla.Bataattiranskalaiset800 g bataattiasuolaamustapippuriasyväpaistoöljyäLeikkaa kuorittu bataatti ranskalaisiksi. Uppopaista 130 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Uppopaista 180 asteessa 2 minuuttia juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit tehdä ranskalaiset myös uunissa. Pyöritä ranskalaiset öljyssä ja paahda uunissa kypsiksi. Mausta.Pinaatti-hernesalaatti50 g sipulia50 g fenkolia2 rkl oliiviöljyä100 g tuoretta pinaattia100 g herneitä100 g tuoreita herneitä20 g lehtipersiljaasuolaamustapippuriaLeikkaa sipuli ja fenkoli todella ohuiksi viipaleiksi. Kuullota nopeasti öljyssä. Lisää muut ainekset ja kuumenna nopeasti. Mausta ja tarjoa heti.Karitsan sisäfilee800 g karitsan sisäfileetäöljyäsuolaamustapippuriaPoista karitsasta kalvot. Pirskota päälle hieman öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti n. minuutti per puoli ja jätä 5 minuutiksi folion alle lepäämään. Kokoa annos ja koristele halutessasi erilaisilla versoilla.

KATEGORIAT

  • Muut