Bataatista ja tomaattisalsasta sekoitettu batamole löytyy ravintola BBQ Housen tapaslistalta. Ravintolassa sen voi tilata myös vegaanisena. Kokeile tätä helppoa herkkua myös kotona ja tarjoa alkupalaksi tai vaikka illanistujaisissa.BBQ Housen batamole vie kielen mennessään!Batamolea ja friteerattuja maissilastuja(neljälle)1 bataatti (n. 500 g)1 pihvitomaatti½ punasipuli2 kpl vihreää jalopenoa½ pnt korianteriasuolaamustapippuria4 maissitortillaa2 dl rypsiöljyäkoristeluun tuoreita yrttejä ja Sweety Drop -chilejäLaita bataatti 180-asteiseen uuniin ja paahda noin tunnin verran. Valmista salsa pilkkomalla tomaatti, sipuli, jalopenot ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki ainekset keskenään.Leikkaa maissitortillat kuuteen osaan. Laita öljy kattilaan ja friteeraa tortillat kuumassa öljyssä. Nosta tortillat talouspaperin päälle ja lisää suolaa ja pippuria. Halutessasi voit käyttää myös esimerkiksi kuivattuja yrttejä.Kun bataatti on kypsä, jäähdytä sitä vähän ja ota kuori pois. Soseuta bataatti sen ollessa vielä kuuma. Jäähdytä. Sekoita keskenään bataattisose ja salsa. Jaa batamole ja maissilastut neljälle lautaselle, koristele ja nauti.