Mene Etusivulle
19.12.2017

UUTINEN

Resepti: Belgen karitsaa olutkastikkeen kera

Belge bar & bistro tarjoilee asiakkailleen belgialaisen keittiön parhaita makuja. Kokeile kotikeittiössä Belgen tapaan valmistettua karitsankaretta!Karitsankare tarjoillaan belgialaisen juurespyreen eli stoempin sekä olutkastikkeen kera.Karitsankaretta stoempilla olutkastikkeessa(neljälle)Karitsan marinointi650-700 g karitsankaretta 3 dl rypsiöljyä3 limeä5 oksaa tuoretta rosmariiniaLeikkaa kare noin 160 gramman kokoisiin annospaloihin (yleensä noin 4 luuta per syöjä). Laita leikatut kareet yön yli astiaan mureutumaan yhdessä leikattujen limejen, öljyn ja rosmariinien kanssa.Olutkastike 5 dl demi-glacea3 dl vaaleaa vehnäolutta30 g ruskeaa sokeria2 lihaliemikuutiotasuolaamustapippuriaMittaa ainekset kattilaan ja keitä kasaan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Stoemp eli belgialainen juurespyree200 g palsternakkaa200 g porkkanaa 200 g keltaista porkkanaa200 g lanttua200 g kuorittua perunaavettä1 l ruokakermaasuolaamustapippuriaLeikkaa vihannekset ja juurekset kuutioiksi ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin, että kuutiot peittyvät lähes kokonaan. Keitä vihanneksia kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä ja lisää joukkoon kerma. Muhenna sekoitus esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisuke100 g punasipulia300 g neulapapuja8 varrellista miniporkkanaa50 g voitasuolaamustapippuriaLeikkaa punasipuli suikaleiksi. Paista kasvikset voissa paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla.

KATEGORIAT

  • Muut