Mene Etusivulle
1.3.2017

UUTINEN

Resepti: Kaarnan klassinen lohikeitto

Kaarnan klassinen lohikeitto syntyy juureksista, tuoreesta kalasta ja valkoviinistä. Tällä reseptillä saat valmistettua maukkaan keiton myös kotikeittiössä.Kaarnan klassinen lohikeitto(5 annosta)1 sipuli1 porkkana1 fenkoli1 palsternakka¼ selleri5 perunaa500 g lohtasuolaa1 dl valkoviiniä1 l kalalientä2 dl kermaanokare voitatilliäruohosipuliaLeikkaa vihannekset pieniksi kuutioksi ja freesaa ne voissa. Lisää pilkotut perunat ja valkoviini. Kiehauta viini ja lisää kalaliemi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kerma ja pilkottu tilli. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa lohi 100g paloiksi ja paista ne pannulla kypsäksi. Annostele keitto kippoihin ja nosta lohi päälle.Kaarnan keittiömestari suosittelee ruokajuomaksi Stallhagen Historic-olutta.KALALIEMI1 kg kalanruotoja2 porkkanaa1 sipuli1 fenkoli1 rkl fenkolin siemeniä4 kpl tähtianista6 kpl mustapippuria3 kpl laakerinlehtiä3 kpl maustepippuria1 rkl suolaanippu tilliä2 l vettäHuuhtele kalanruodot juoksevan veden alla. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Ota liemi pois levyltä ja hauduta vielä kannen alla reilu tunti. Siivilöi liemi ja keitä kasaan kunnes sitä on noin litra jäljellä. Tarkista maku.Keittiömestarin vinkki: Kannattaa tehdä kerralla reilumpi annos lientä ja pakastaa sitä pienissä erissä. Valmiista kalaliemestä saa hetkessä esimerkiksi maukkaita kastikkeita.

KATEGORIAT

  • Muut