Kokeile ravintola Kaarnan mätipannacottaa kotona!Ravintola Kaarnan Mätipannacotta(neljälle)3 liivatelehteä2 rkl punasipulia kuutioitunaöljyä2 rkl sitruunamehua50 g smetanaa 2 rkl ruohosipulia pilkottuna hienoksisuolaa maun mukaan60 g hauen tai muun kalan mätiä2½ dl kuohukermaaKurkkuspagetti1 dl vettä½ dl suolaa¼ dl väkiviinaetikkaa2 kpl musta- tai maustepippuriaripaus suolaa1 kurkkuTilliäTillimajoneesimajoneesialeikattua tilliäLiota liivate kylmään veteen. Freesaa sipulia pannulla pienen öljytilkan kanssa pehmeäksi. Purista sitruunamehu ja vaahdota smetana. Lisää smetanan joukkoon ruohosipuli, puristettu sitruunamehu, suola ja mäti. Lämmitä pieni tilkka kermasta ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Sekoita jäähtynyt punasipuli smetanan joukkoon. Lisää kerma-liivateseos lopun kerman sekaan ja kaada smetana-mätiseokseen. Seos lähtee hyytymään pian, joten kipota se nopeasti pannacottavuokiin. Anna hyytyä yön yli.Tee kurkkuspagetti. Valmista etikkaliemi keittämällä vesi, suola, etikka, pippurit ja suola. Jäähdytä. Kuori ja suikaloi kurkku. Leikkaa sekaan hieman tilliä. Kaada jäähtynyt liemi kurkkusuikaleiden päälle, anna maustua.Sekoita majoneesin joukkoon silputtua tilliä. Tarjoile mätipannacotta kurkkuspagetin ja tillimajoneesin kera.