Oletko koskaan kokeillut sorsan valmistamista? Tässä ravintola Kappelin herkullinen resepti. Tarjoile annos esimerkiksi perunoiden tai kasvisten kera.Kappelissa sorsaa tullaan tarjoamaan osana Von Wright Ateneum Taidemenua, joka on saatavilla 27.10. alkaen.KAPPELIN PATASORSAneljälle2 kpl kokonaista sorsaaHaudutusliemi2 l lintulientä2 oksaa timjamia1 sipuli 1 porkkana6 maustepippuria1 laakerinlehtiKermainen lintukastike½ shalottisipuli1 timjaminoksa2 dl haudutus/lintulientä4 cl konjakkia1 rkl mustaherukkahyytelöä1 rkl sinihomejuustoa1 dl kuohukermaa½ tl mustapippuria 1 tl suolaa10 g voitaPaahda sorsaa pannulla kunnes se on kauniin värinen. Kiehauta liemi ja kaada sorsan päälle. Hauduta uunissa 175 asteessa leivinpaperin alla noin 2 h. Jäähdytä liemessä. Liemestä voi keittää maukkaan kastikkeen sorsalle. Sorsasta kannattaa leikata jäähdyttämisen jälkeen rintapalat ja koivet pois. Koivet ja rinnan voi paistaa voissa pannulla ennen esille laittoa. Rangoista voi keittää herkullisen sorsaliemen keittoa tai kastiketta varten. Freesaa shalottisipuli kattilassa timjamin kanssa. Lisää joukkoon muut raaka-aineet ja keitä hiljakseen kunnes jäljellä on 2/3 osaa. Siilaa kastike ja lisää joukkoon 10 g voita. Tarjoile kastike sorsan kera.