Mene Etusivulle
16.10.2017

UUTINEN

Resepti: Merellinen risotto à la La Famiglia

La Famiglian Risotto Al Mare on yksi ravintolan asiakkaiden suosikeista. Risotossa maistuvat parsa ja kampasimpukat ja sen valmistaminen onnistuu myös kotikeittiössä.Merellinen risotto à la La FamigliaLa Famiglian Risotto Al Mare(4 annosta)120 g voita480 g kampasimpukoita8 kpl vihreää parsaasuolaamustapippuria20 g kevätsipulia hienonnettuna80 g parmesanraastetta8 dl sahramirisottoaSahramirisotto1 sipuli pilkottuna2 valkosipulinkynttä hienonnettuna3 rkl oliiviöljyä400 g risottoriisiä1 oksa timjamia1 dl kuivaa valkoviiniän. 10 dl kasvislientäsahramiasuolaapippuriaValmista ensin sahramirisotto. Freesaa sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää risottoriisi ja timjami, jatka freesausta hetki. Lisää valkoviini ja hauduta kunnes viini on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää kiehuvaa kasvislientä vähän kerrallaan niin kauan, kunnes riisi on kypsähköä. Lisää sahramia, suolaa ja pippuria maun mukaan.Kuumenna osa voista paistinpannussa ja paista kampasimpukat molemmin puolin. Jätä simpukat sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia. Lisää parsat pannulle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele risotto kuumentamalla risottoa kattilassa lopun risottoliemen kanssa, lisää voita, kevätsipulit ja parmasanjuusto. Voit halutessasi maustaa voin esimerkiksi hummerifondilla. Kasaa annos ja nauti.

KATEGORIAT

  • Muut