Mene Etusivulle
10.3.2017

UUTINEN

Resepti: Mustikkainen jälkiruoka Kappelin tapaan

Kokeile kotona Kappelin mustikka-timjamipannacottaa speltti-crumbleen ja mustikkajäätelön kera. Annoksen osat voi hyvin valmistaa jo päivää ennen ja koota hetkeä ennen tarjoilua.KAPPELIN MUSTIKKA-TIMJAMIPANNACOTTA4 dl kermaa1 dl maitoa1 kpl vaniljatanko10 g timjamia50 g mustikkapyre ravifruit85 g ruokosokeria3 liivatelehteäSekoita ja keitä kerma, maito, vaniljatanko, timjami ja mustikkapyree kattilassa. Sekoita ruokosokeri kermamaidon joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista liivatelehdet kuivaksi ja lisää kermamaidon joukkoon. Sekoita kaikki ja jäähdytä noin 32-40 asteiseksi. Annostele tarjoiluastioihin.SPELTTI CRUMBLE150 g voita75 g sokeria75 g fariinisokeria75 g vehnäjauhoja 75 g spelttihiutaleitaSekoita kaikki ainekset keskenään ja paista uunissa 170 asteessa noin 12 minuuttia.MUSTIKKAJÄÄTELÖ100 g sokeria4 kpl keltuainen2.5 dl kermaa2.5 dl maitoa1 kpl vaniljatanko1.5 dl mustikkapyreetäKypsennä kaikki aineet mustikkapyreetä lukuunottamatta kattilassa 80 asteiseksi koko ajan sekoittaen. Lisää mustikkapyre. Jäähdytä massaa hieman. Laita massa jäätelökoneeseen ja aja kunnes jäätelömassa on kohmettunut.

KATEGORIAT

  • Muut