Mene Etusivulle
1.6.2017

UUTINEN

Resepti: Vltavan vuohenjuustosalaatti

Marinoidut herkkusienet tuovat vuohenjuustosalaattiin runsautta ja raikas yrttiöljy kruunaa kokonaisuuden.Vltavan vuohenjuustosalaatti(resepti neljälle)400 g punajuuria1 paprika500 g erilaisia salaatteja (jääsalaatti, romaine sekä punasalaatti)500 g vuohenjuustoa3 rkl voita3 rkl hunajaa12 kirsikkatomaattiabalsamicosiirappia4 viipaletta maalaisleipääMarinoidut herkkusienet120 g herkkusieniä¼ punasipuliapersiljaa10 g valkosipulimurskaa½ dl rypsiöljyä½ dl balsamicoamustapippurirouhettasuolaasokeriaYrttiöljy20 g rucolaa20 g persiljaa8 rkl rypsiöljyäripaus suolaaripaus sokeriaLohko tai puolita herkkusienet. Kuutioi punasipuli. Hienonna persilja. Lisää muut aineet. Anna sienien marinoitua yön yli. Höyrytä kuoritut punajuuret kypsäksi, jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi. Valmista yrttiöljy yhdistämällä kaikki ainekset ja poraamalla tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.Kuutioi paprika. Pilko ja pese salaatit. Viipaloi vuohenjuusto. Pyöräytä salaatit yrttiöljyssä ja laita tarjoiluastiaan. Kuumenna voi ja hunaja, paahda punajuuret seoksessa. Älä polta. Aseta kirsikkatomaatit, kuutioitu paprika ja marinoidut herkkusienet salaatin päälle. Paista vuohenjuustoviipaleet kevyesti pannulla. Laita punajuuret ja vuohenjuustoviipaleet salaatin päälle. Viimeistele balsamicosiirapilla. Tarjoile paahdetun maalaisleivän kera.

KATEGORIAT

  • Muut