Mene Etusivulle
5.4.2017

UUTINEN

Resepti: Zetorin sima

Zetorin helpolla reseptillä laitat käymisen alkuun alle vartissa!Zetorin sima(7 litraa)2 l vettä3 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu0,5 kg fariinisokeria0,5 kg taloussokeria5 l kylmää vettä1 tl tuoretta hiivaa1 dl kylmää vettä (hiivan liotusta varten)Pullotukseen:1-2 tl sokeria5-10 rusinaa per pulloValmista sima suuressa kattilassa. Kaada kattilaan 2 l vettä ja raasta joukkoon 3 sitruunan kuoret. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää kiehuvaan veteen sokerit. Hämmennä kunnes sokerit ovat liuenneet. Lisää kattilaan 5 litraa kylmää vettä ja purista kolmesta sitruunasta mehut. Jäähdytä haaleaksi. Sekoita teelusikallinen hiivaa desilitraan kylmää vettä. Lisää seos liemeen varmistettuasi, että liemi on haaleaa. Sekoita. Anna siman käydä huoneenlämmössä suuressa kattilassa kannen alla 1,5-2 päivää ennen kuin pullotat sen. Siivilöi ennen pullotusta. Pistä pulloon lusikallinen sokeria ja 5-10 rusinaa. Kaada siivilöity sima pulloon ja sulje korkki. Älä kaada kattilan pohjalle jäänyttä hiivasakkaa pulloon. Nosta suljetut simapullot käymään kylmään. Sima on valmista tarjottavaksi noin 3 päivän kuluttua!Kokeile myös Zetorin herkullisia vappumunkkeja.

KATEGORIAT

  • Muut