TET ja harjoittelut HOK-Elannolla


Teemme tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja otamme harjoittelijoita ympäri vuoden. TET-jakso on mainio mahdollisuus päästä kokemaan työelämää ja tutustua työhön HOK-Elannossa.

Mikä on paras tapa hankkia harjoittelupaikka?

Selvitä ennen yhteydenottoa:

Mihin tutkinnon osaan harjoittelu liittyy ja mitä osia tutkinnosta haluaisit harjoittelussa suorittaa? Valmistaudu kertomaan niistä toimipaikan esihenkilölle ja harjoittelun ohjaajalle.

 

 

Millaiset tavoitteet sinulla on harjoittelun suhteen?

 

 

Millaisessa toimipaikassa haluaisit suorittaa harjoittelun?

 

 

Milloin suorittaisit harjoittelun?

 

 

Kuka on yhteyshenkilö koulun puolelta, jolta toimipaikka voi kysyä halutessaan lisää?

Ota yhteyttä toimipaikkaan:

Paras tapa on mennä suoraan paikan päälle aamupäivällä (muista tarvittavat dokumentit mukaan).

 

 

Jos aikatauluja on vaikea saada sopimaan, voit sopia tapaamisesta puhelimitse (toimipaikkojen yhteystiedot löytyvät netistä).

 

 

Ole reipas oma itsesi!

 

5 vinkkiä onnistuneeseen TET-jaksoon​

 

Valitse harjoittelupaikka oman kiinnostukseksi ja harjoittelutavoitteidesi mukaan. Voit myös kysyä vinkkejä vanhemmiltasi tai muilta läheisiltä.​

 

Mitkä ovat sinun vahvuutesi? Missä haluaisit kehittyä?​ Aseta itsellesi jokin pieni kehittymistavoite TET-jaksollesi.​

 

 Kysy rohkeasti, jos et ymmärrä jotain. Työkaverisi kyllä tietävät, että moni asia on sinulle uutta.​

 

Reipas asenne ratkaisee! Tärkeintä TET-jaksolla on olla aktiivinen ja reipas. Osaamisesi kehittyy päivä päivältä. Anna itsellesi aikaa.​

 

 Onnistunut TET-jakso voi olla oiva väylä myös kesätöihin.​ Muista pitää huolta TET-jaksosi todistuksesta.​

Koululaiset ja ammattiin opiskelevat

Ensimmäinen työpaikka on tärkeä ja ikimuistoinen askel työelämään. Kunnollinen perehdytys on tärkeää, jotta nuori saa parhaan mahdollisen startin uuteen työhön. Perehdytämme jokaisen työntekijän huolellisesti ja takaamme turvallisen työympäristön ja oikeat välineet.

Harjoittelu voi avata mahdollisuuden pidemmälle työskentelylle kanssamme. Voit jatkaa työkaverinamme esimerkiksi kesätöissä, osa-aikaisena opintojen ohessa tai ammatillisia opintoja oppisopimuksella.

Koulutussopimuksella harjoittelu HOK-Elannossa

Työharjoittelijat ovat tärkeitä työyhteisön jäseniä, ja harjoittelun aikana pääset varmasti tekemään tutkintosi tavoitteita vastaavia työtehtäviä. Koulutussopimus on palkaton, edistää opintojasi ja valmistaa sinua työelämää varten.

Voit tiedustella harjoittelupaikkaa olemalla suoraan yhteydessä haluamaasi toimipaikkaan. Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta. Huomioithan, että harjoittelupaikan saamiseen vaikuttavat mm. miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä ja harjoittelijoiden hakijamäärät.

Oppisopimuksella työskentely HOK-Elannossa

Oppisopimuksella meillä voivat pääsääntöisesti opiskella henkilöt, jotka ovat jo työsuhteessa HOK-Elannolla. Oppisopimus perustuu työsopimukseen, joten se on palkallinen. Mikäli olet kiinnostunut oppisopimuksella työskentelystä, hae meille rohkeasti töihin ja mainitse hakemuksella, että olet kiinnostunut oppisopimuksesta!

Varmistamme harjoittelusi onnistumisen nimeämällä sinulle työpaikkaohjaajan tai muun perehdyttäjän, joka tukee oppimistasi työssä.