Zetorin lohikeitto on jo klassikko, sillä se on ollut listalla ravintolan avaamisesta lähtien. Perinteiseen kermaiseen soppaan lisätään valkoviiniä ja tarjoillaan ruisleivän kera.
Pohja
1 iso sipuli lohkoina
30 g voita
1 kg perunoita
1 dl valkoviiniä
vettä
suolaa
kalaliemijauhetta
Maustepussi
tillipuntin varret
2 kpl laakerinlehtiä
kokonaisia valkopippureita
maustepippureita
mustapippureita
600 g lohikuutioita
3 dl kuohukermaa
Pilko sipulit kattilaan ja freesaa voissa. Pilko perunat ja lisää valkoviini sekä perunat kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että perunat peittyvät (melkein kattilan reunaan asti). Lisää maustepussi ja kalaliemijauhe. Anna perunoiden kiehua kypsäksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä kalaliemijauhetta. Lisää mukaan lohikuutiot sekä kuohukermaa ja kiehauta lohikuutiot kypsiksi. Tarjoa ruisleivän kanssa.