Resepti: Salven siika hurmaa kotikokinkin


18.07.2017

Sekoittele smetanasta ja siian mädistä mousse ja tarjoile uusien perunoiden ja siikafileiden kera. Kevyt ja kesäinen annos valmistuu nopeasti ja sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Salven siikaa ja mätikastiketta
(neljälle)
 
2 vartta tilliä silputtuna
2 dl smetanaa vaahdotettuna
½ dl siian mätiä
suolaa
20 varhaisperunaa
600 g nahallista siikafileetä
4 pientä porkkanaa
valkopippuria
 
tilliä koristeluun
 
Valmista tillistä, smetanasta ja siian mädistä mousse, mausta suolalla ja laita pursotinpussiin. Kypsennä perunat ja pariloi siika sekä esikeitetty ja pitkittäin halkaistu porkkana. Mausta. Aseta perunat lautasen keskelle, porkkanat perunoiden molemmin puolin ja siikapalat perunoiden päälle. Pursota mätimoussea siikapalan molemmin puolin lautaselle ja koristele tillillä.