Sitruunarisotto siikafileellä on yksi La Famiglian asiakkaiden suosikeista. Kokeile klassikkoa kotona ja viimeistele annos voissa paistetuilla tuoreilla parsoilla.
4 annosta
4 siikafileetä
8 dl sitruunarisottoa
40 cl kasvislientä
40 g voita
40 g parmasanraastetta
2 dl pinaattia
8 vihreää parsaa
suolaa
pippuria
Sitruunarisotto
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g risottoriisiä
1 oksa timjamia
1 dl kuivaa valkoviiniä
n. 10 dl kasvislientä
suolaa
pippuria
½ sitruuna
200 g mascarponejuustoa
Valmista ensin sitruunarisotto. Freesaa sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää risottoriisi ja timjami, jatka freesausta hetki. Lisää valkoviini ja hauduta kunnes viini on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää kiehuvaa kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes riisi on kypsähköä. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita mascarponejuuston sekaan raastettu sitruunankuori ja puristettu mehu. Sekoita, tarkista maku ja lisää mascarponetahna risoton sekaan.
Kuumenna voi paistinpannussa ja pariloi siikafileet nahkapuoli alaspäin. Viimeistele risotto: kuumenna risottoa kattilassa lopun risottoliemen kanssa, lisää voita, parmasanjuusto ja tuore pinaatti. Paista parsat voissa paistinpannussa, mausta suolalla ja pippurilla. Kasaa annos kuvan mukaan ja koristele tuoreella basilikalla maustetulla oliiviöljyllä.