Aitoja merimiestarinoita


12.03.2018

Keräsimme Salven merenkulkijoiden illassa 27.2. muutaman aidon merimiestarinan Salveen liittyen.

Roope: ”Olen entinen merimies ja vietin merellä unohtumattomat 15 vuotta ensin Nesteen tankkialuksella ja myöhemmin satamatöissä. Nyt eläkkeellä asustan Porvoossa, mutta tykkään käydä Salvessa silloin tällöin lounaalla. Lempiannos on tietenkin silakat!”
 
Riitta: ”Me merinaisetkin olemme merimiehiä! Lähdin merille ensimmäisen kerran vuonna 1974 täältä Helsingistä. Takana on yli 20 vuotta maailman meriä, joista 3 talvea vietin Afrikan risteilyillä. Afrikan risteilyt olivat fantastisia – otin päivät aurinkoa kannella ja illat toimin baarimestarina laivan yökerhossa.  Salve on jokaiselle merimiehelle erityinen paikka. Itse käyn täällä aina välillä ja herkullisin annos mitä olen syönyt on ollut merellinen pyttipannu.”
 
Matti: ”Olen eläkkeellä oleva maailman meriä nähnyt pursimies. Mieli on mereltä täynnä muistoja ja kokemuksia. Päällimmäisenä mieleen tulee puoli vuotta Etelämantereella lähes 30 vuotta sitten. Salvessa kävin ensimmäisen kerran jo nuorena miehenä. Tulin ovelle puku päälle ja vahtimestari pyysi vaihtamaan vaatteet – eihän tänne tulla hienostelemaan vaan ottamaan rennosti. Salve on minulle sellainen perinteinen merimieskapakka, jossa pitää välillä käydä nauttimassa kaupungin parhaat silakat.”