Alepa-fillarit Helsingin kaduille


27.04.2016

Kaupunkipyörät ilmestyvät Helsingin katukuvaan vapun jälkeen maanantaina. HOK-Elannon Alepa-ketju on kaupunkipyörien näkyvä pääyhteistyökumppani. Kaupunkipyörät tulevat osaksi julkisen liikenteen verkostoa ja ovat siten mainospaikkana verrattavissa busseihin ja raitiovaunuihin.

– Alepa on kaupunkilainen ruokakauppa ja fillarointi on kaupunkilainen tapa liikkua. Verkostomme on sen verran laaja, että voidaan sanoa lähimmän Alepan olevan aina fillarimatkan päässä, Alepan aluejohtaja Merja Saari toteaa.

HOK-Elannon Alepa on tehnyt kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Clear Channelin kanssa, joka vastaa kaupunkipyörien  mainospaikkojen myynnistä.

– Haemme uusia tapoja tavoittaa ja palvella asiakkaitamme. Tällä mediaratkaisulla olemme kaupungilla liikkuvien aktiivisten ihmisten näkyvillä. Haluamme lisäksi kannustaa ihmisiä liikkumaan ja kantamaan vastuuta ympäristöstä. Maaliskuussa ”liikutimme” ihmisiä ympäri Helsinkiä Sata lasissa -kisan merkeissä ja viime kesänä järjestimme koko perheen Fillariagentti-geokätköilyn. Nyt olemme osaltamme mahdollistamassa tätä kaupunkilaisten hyvinvointia ja arjen mukavuutta lisäävää palvelua, kertoo Saari.

Tulevana kesänä pyöräasemia on kantakaupungissa 50 ja pyöriä käytössä 500. Määrät kolminkertaistuvat kesään 2017 mennessä kun verkosto laajenee Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti.

Alepoita on kaupunkifillariasemien tuntumassa ensi vaiheessa parikymmentä ja kesällä 2017 yli kolmekymmentä.

Kaupunkipyörä on yhteiskäyttöpyörä, jonka Helsingin kantakaupungissa liikkuvat voivat lunastaa käyttöönsä. Rekisteröityminen kaupunkipyörien käyttäjäksi avautui huhtikuun puolivälissä osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Kaupunkipyörien asemapaikat tulevat mukaan HSL:n Reittioppaaseen. Fillareiden hankinnasta, hallinnoinnista, huollosta ja markkinoinnista vastaavat Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja Helsingin seudun liikenne HSL.

Lisätiedot:

HOK-Elanto Alepa-ketjun aluejohtaja Merja Saari, p. 010 76 60 606, merja.saari@sok.fi
HOK-Elanto markkinointi aluejohtaja Tuomas Ahola, p. 010 76 60 596, tuomas.ahola@sok.fi

Clear Channel Suomi Oy, kehitys- ja tuotejohtaja Lassi Tolonen, p. 040 523 0041, lassi.tolonen@clearchannel.fi
HKL projektipäällikkö Samuli Mäkinen, p. 040 532 3594, samuli.makinen@hel.fi