Annelinnan Prisma-kiinteistö Tartossa siirtyy uudelle omistajalle


27.06.2014

Viron Tartossa sijaitsevan Annelinnan Prisma-kiinteistö on siirtynyt uudelle omistajalle. Suomalainen kiinteistösijoitusrahasto VCA Baltic Retail Fund myi kiinteistön omistavan yhtiön osakkeet niin ikään suomalaiselle Russian and Baltics Retail Properties -kiinteistörahastolle.

Vuonna 2012 valmistuneen kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 13 700 neliömetriä ja se on vuokrattu kokonaan AS Prisma Peremarketille pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Prisma-hypermarketin lisäksi kiinteistössä toimii useita pienempiä erikoisliikkeitä. Kauppakeskuksen yhteydessä on 650 parkkipaikkaa.

SOK on vähemmistöomistajana Russian and Baltics Retail Properties -kiinteistörahastossa. Rahastoa hallinnoi SOK Fund Management Oy, jonka toimitusjohtaja Juho Mäkelä pitää solmittua kauppaa hyvänä avauksena Baltiassa.

”Tarton Annelinnan Prisma on kiinteistörahastomme ensimmäinen sijoituskohde Baltiassa ja sillä on merkittävä rooli sijoitustemme hajauttamisessa. Kauppakeskus on lähes uusi ja siinä on erinomainen vuokralainen, joten sijoituskohteen hankinta sopii erittäin hyvin rahastomme strategiaan.”

Annelinnan Prisma on yksi Vicus Capital Advisors Oy:n hallinnoimien rahastojen useista hypermarket-kehityshankkeista Baltiassa.

”Nyt myyty kiinteistö oli viimeinen kohde VCA Baltic Retail Fund -rahaston portfoliossa. Toimintansa päättävä rahasto on tarjonnut sijoittajille erittäin hyvän tuoton”, Vicus Capital Advisors Oy:n toimitusjohtaja Markus Jaakonsaari sanoo.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.