Chef Lassen graavausvinkillä syntyy herkullinen alkuruoka lohesta
31.03.2017
Maittava ja helppo alkuruoka syntyy tuoreesta lohesta, joka graavataan sokerilla ja suolalla. Yksinkertaisista ja laadukkaista raaka-aineista syntyy parhaimmat makuelämykset.
Moro! Olen Chef Lasse ja toimin keittiömestarina Grill it! ravintolassa Tapiola Gardenissa. Ruoan valmistaminen on suuri intohimoni, niin töissä kuin kotonakin ja tykkään loihtia uusia makuelämyksiä suurella sydämellä. Arkiruokien valmistaminen kotona on tuttua puuhaa kaikille, mutta myös maittavien alkuruokien tekeminen on helppoa kotona. Tässä yksi vinkki, jolla syntyy helposti herkullinen alkuruoka lohesta.
Tillimaustettua lohta
Raaka-aineet:
Lohifile (ruodoton) 1KG
Kidesokeria 25g
Merisuola hieno 25g
Dijon sinappi 25g
Tilli 20g
Creme Fraiche 80g
Sitruuna 10g mehua
Ohje:
Leikkaa lohi nahattomaksi ja kuutioi 1cm*1cm paloiksi.
Sekoita sokeri ja suola lohikuutioiden kanssa ja anna seistä 30min kylmässä.
Sekoita hienonnettu tilli, dijon, creme fraiche ja sitruunanmehu keskenään.
Ota lohi kylmästä, kuivaa lohikuutiot kunnolla ja sekoita loput raaka-aineet lohen joukkoon.
Kääri kelmuun ja folion sisälle tangoiksi.
Pakasta.
Västerbottenkreemi
Raaka-aineet:
Västerbotten juusto 2,5dl
Valkosipulia 1 kynsi
Kananmuna 3kpl
Dijon sinappi 2rkl
Valkoviinietikka 1rkl
Vettä 0,5rkl
Merisuola hieno 3g
Rypsiöljy 2,5dl
Ohje:
Raasta juusto ja murskaa valkosipulinkynsi.
Laita kaikki raaka-aineet blenderiin, paitsi rypsiöljy.
Aja sileäksi kaataen rypsiöljy ohuena nauhana joukkoon.
Mummon kurkut
Raaka-aineet:
Valkoviinietikka 0,3L
Vesi 1,5L
Kidesokeria 1,5dl
Merisuola Hieno 30g
Kurkkua 1,2kg
Tilliä 20g
Ohje:
Kaada vesi, suola, ja sokeri astiaan ja sekoita niin että sokeri ja suola liukenevat.
Kuori kurkku ja leikkaa kuutioiksi 0,5cm*0,5cm niin että siemenpesä jää käyttämättä.
Leikkaa tilli hienoksi ja laita kurkun kanssa etikkaliemen sekaan.