Degerö Lågstadieskola Herttoniemessä sai uuden monitoimikentän


24.08.2016

Herttoniemen kartanon kupeessa sijaitseva Degerö Lågstadieskola -ala-asteen monitoimikenttä vihittiin käyttöön 23.8.2016. S-ryhmän ja Palloliiton vuonna 2011 alkaneen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Nyt valmistunut kenttä on järjestyksessä 52. Se on neljäs HOK-Elannon alueella sijaitseva Ässäkenttä ja ensimmäinen Helsingissä toteutettu hanke.

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallinen monitoimikenttien rakentaminen käynnistyi Mäntsälästä, jonne avattiin ensimmäinen kenttä syyskuussa 2011.  S-ryhmässä yhteisyö toteutetaan käytännössä alueellisten osuuskauppojen toimesta. Hankkeiden aloitteet tulevat kunnilta, jotka puolestaan päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. Osuuskauppa tukee rakentamista noin 40 prosentin osuudella.

Degerön ala-asteen Ässäkentän vihkiäistapahtuman järjestävät yhteistyössä Koulun vanhempainyhdistys, HOK-Elanto, Palloliiton Helsingin piiri sekä Helsingin opetusvirasto. Tilaisuudessa oppilaat antoivat kentälle nimen ”Myrstacken” eli muurahaiskeko.

HOK-Elannon tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg toteaa, että osuuskauppa on vuosikymmenten saatossa osallistunut monella tapaa palveluiden rakentamiseen toimialueellaan. Monitoimikenttien tukeminen on luonteva tapa edistää alueen perheiden yhteistä hyvinvointia.

– Lasten ja nuorten liikuntaharrastukset edistävät yhteisöllisyyttä ja terveitä elämäntapoja. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä edellyttämättä liikuntaseurojen jäsenyyttä, Ralf Nyberg sanoo.

– Degerö Lågstadieskolalta puuttuu voimistelusali ja koulu sekä oppilaiden vanhemmat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana yrittäneet saada urheilukentän koulupihalleen. Olemme erittäin iloisia siitä, että Ässäkenttähankkeen avulla olemme saaneet sen pihallemme, toteaa Annika Knekt-Ahtinen, hankevastaava ja vanhempainyhdistyksen aktiivijäsen.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton Helsingin piirin puheenjohtaja Mikael Anthoni.

Osoite: Linnarakentajantie 16

Lisätiedot:
HOK-Elanto, tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg, p. 010 76 60590, ralf.nyberg(at)sok.fi
Suomen Palloliiton Helsingin piiri, puheenjohtaja Mikael Anthoni, p. 040 700 5367, mikael.anthoni(at)ppj.fi
Degeröskolan vanhempainyhdistys, Annika Knekt-Ahtinen, p. 050 555 2630, knekta(at)gmail.com