Espoolaishotellin haaveissa oma havumetsä


18.11.2019

Espoolainen Original Sokos Hotel Tapiola Garden pilotoi hotellialalla uudenlaista ympäristötoimintaa.

Marraskuun alusta alkaen Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin asiakkaat voivat jättää väliin hotellihuoneensa välisiivouksen – jokaista väliin jätettyä siivousta kohden istutetaan yksi taimi kasvattamaan Suomeen uutta hiilinielua. Istutus toteutetaan 4H-liiton hiilidioksidipäästöjä kompensoivan Taimiteko-toiminnan kautta. 

Tapiola Gardenissa pohdittiin uusia, konkreettisia tekoja luonnon hyväksi. Tulevaisuuteen haluttiin investoida innovatiivisella tavalla. Omien pohdintojen lisäksi ideoita kyseltiin hotellin yritysasiakkailta, joista yksi ehdotti hyvien kokemustensa pohjalta juuri Taimitekoa.

– Koimme tämän hankkeen sopivan hyvin hotellillemme, sillä täällä Tapiolan puutarhakaupungissa luonto on sydäntä lähellä. Puiden istutus on hyvin konkreettinen tapa auttaa ympäristöämme. On hienoa, että samalla, kun kasvatamme uutta metsää hiilidioksidipäästöjä kompensoimaan, työllistämme suomalaisia nuoria hankkeen kautta – molemmat meille tärkeitä arvoja, kertoo Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin hotellinjohtaja Mikaela Pomrén

– Lisäksi toiminta osallistaa asiakkaitamme, jotka voivat valinnoillaan edistää kestävää elämäntapaa. Välisiivouksesta luopuminen on helppo teko, jolla on kuitenkin iso merkitys.

Tavoitteena on hankkia 250 puun taimea jo vuoden 2019 loppuun mennessä. Asiakkaille viestitään hotellissa reaaliaikaisesti, missä taimien osalta milloinkin mennään. Puut istutetaan keväällä 2020 jolloin myös kuullaan, minne päin Suomea hotellin hankkimat taimet ovat päätyneet. Toiminta ei kuitenkaan pääty tähän, vaan se on tarkoitettu jatkuvaksi.

– Jäämme odottavin mielin seuraamaan, millaisen metsän saamme yhdessä asiakkaidemme kanssa alulle seuraavan vuoden aikana, Pomrén sanoo.

Sokos Hotels -ketjussa projektia seurataan mielenkiinnolla.

”Kaikilla Suomen Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristömerkki, mikä tarkoittaa, että hotelleissa toimitaan tiukkojen ympäristökriteerien mukaisesti. Hotellivieraat voivat osallistua ympäristötalkoisiin monin eri tavoin hotellivierailunsa aikana, kuten valitsemalla ruokaillessaan lähialueen tuottajien tuotteita, säästämällä vettä suihkussa käydessään tai auttamalla kerroshoitajia kierrättämään vierailun aikana syntyvät jätteet. Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi jo useana vuonna peräkkäin ja Taimiteko-hanke on hieno jatkumo tällä saralla”, toteaa Sokos Hotellien konseptipäällikkö Markus Siitonen.

Lisätietoja:

Original Sokos Hotel Tapiola Garden, hotellinjohtaja Mikaela Pomrén, puh. 040 547 0429, email mikaela.pomren@sok.fi

Mikä Taimiteko?

Suomen 4H-liiton Taimiteko on ilmastoon ja nuorten työllistymiseen keskittyvä toimintamalli, jonka tavoitteena on tehdä konkreettisia toimia hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Toiminnan kautta yritykset voivat kompensoida omia päästöjään istuttamalla taimia. Tämä on tutkimustenkin mukaan tehokkain tapa rakentaa Suomeen uutta hiilinielua. 

  • Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoden 2030 loppuun mennessä
  • Paikalliset 4H-yhdistykset ympäri Suomen avustavat nuorten rekrytoinneissa ja opastavat nuoria istutuksissa
  • Taimiteko.fi -verkkosivulla on hiililaskuri, joka muuttaa hiilidioksiditonnit taimiksi sekä kertoo,kuinka monta nuorta tämä määrä työllistää henkilötyötunneissa 

Original Sokos Hotel Tapiola Garden

Ori­gi­nal Sokos Hotel Ta­pio­la Gar­den on es­poo­lai­nen koh­taa­mis­paik­ka ke­hit­ty­vän Ta­pio­lan kes­kel­lä, ostoskeskus Ainoan vierellä ja hy­vien kul­ku­yh­teyk­sien ää­rel­lä. Hotellin Grill it! –ravintolassa voi seurailla Tapiolan keskusaltaan elämää suihkulähteineen. Lähes kaikissa hotellihuoneissa on oma parveke, hotellissa on myös sauna- ja uima-allasosasto.

SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Sokotel Oy operoi Original Sokos Hotel Tapiola Gardenia ja 13 muuta Sokos Hotellia pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Vaasassa ja Oulussa sekä seitsemää Radisson Blu Hotellia Suomessa.