Haastattelussa vuoden esihenkilö – ”Moni löytää ravintola-alalta ystäviä loppuiäksi”


HOK-Elannon ravintolatoimialan vuoden esihenkilönä palkittu liikeideapäällikkö Sanna Lindholm on todellinen moniosaaja ja yön kuningatar. Sanna on oikeudenmukainen ja helposti lähestyttävä esihenkilö, jonka askeleet eivät mene sekaisin paineen alla. Kysyimme Sannalta seitsemän kysymystä työstä ja elämästä.

31.01.2024

Miten sinusta tuli hokelantolainen?

– Hain vuonna 2017 opintojen ohella Virgin Oiliin kausityöntekijäksi, silloinen päällikkö päätti kuitenkin sen sijaan palkata minut vakituiseksi tarjoilijaksi. Insinööri-opinnot jäivätkin parin vuoden sisällä kesken, kun ravintola-ala vei mennessään.

Minkälaisia tehtäviä työhösi kuuluu?

– Vastaan Zetorin yöliiketoiminnassa ja SpåraKoff-ravintolaraitiovaunun toiminnasta yhdessä ravintolajohtajan kanssa. Päivittäiseen tekemiseen kuuluu asiakaspalvelua, yksityistilaisuuksien myyntiä, työvuorosuunnittelua, toiminnan kehittämistä ja vuorojohtamista.

Mitkä ovat vahvuutesi?

– Ainakin hyvä paineensietokyky, ratkaisukeskeisyys ja isojen kokonaisuuksien pyörittely. Näitä kaikkia tarvitaankin tässä työssä päivittäin.

Mikä on parasta työssäsi ja työyhteisössäsi?

– Monipuoliset päivät ja työtehtävät, isossa talossa aina sattuu ja tapahtuu. SpåraKoff sen sijaan on niin uniikki toimipiste, että kaikenlaisia yllätyksiä tulee edelleenkin vastaan. Lisäksi mulla on ihan huiput ja huumorintajuiset työkaverit, joiden kanssa on kiva tehdä töitä kiireessäkin. Ja toki se, että työkavereita on paljon ja joka lähtöön!

Mikä on työssäsi haastavinta?

– Jatkuviin muuttujiin reagoiminen, aina täytyy olla tilanteen tasalla ja monia asioita ei voi suunnitella yhtään etukäteen. Tämä myös toisaalta pitää työpäivät mielenkiintoisena.

Miten huolehdit palautumisesta ja mitä puuhailet vapaa-ajalla?

– Parhaiten akut saa ladattua, kun pääsee Helsingistä koti-kotiin Haminaan. Teen viikonloput yövuoroa ja arkisin aamu- tai päivävuoroa, joten unirytmi on usein koetuksella. Pyrin vapaapäivinä panostamaan lepoon ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, ulkoilen ja remontoin uutta kotia.

Terveisesi ravintola-alalle haluaville?

– Ravintola-alalla riittää monenlaisia työtehtäviä ja työympäristöjä. Kannattaa heittäytyä ja kokeilla mikä olisi itselle sopivin juttu! Alalla oppiminen tapahtuu pitkälti tekemisen kautta, joten ei kannata liikaa jännittää riittääkö oma osaaminen. Vuorotyöhön kannattaa henkisesti varautua, kun miettii alalle hakeutumista. Vuorotyö tarjoaa myös paljon joustavuutta.

Työyhteisöt ovat ravintoloissa tiiviitä ja aikaa vietetään yhdessä myös vapaalla. Moni löytääkin alalta hyviä ystäviä loppuiäksi. 🙂

 

HOK-Elannon ravintolatoimiala palkitsee vuosittain vuoden työntekijän, vuoden esihenkilön ja vuoden ravintolatiimin. Palkinnot jaetaan vuosijuhlagaalassa tammikuussa.

Lue lisää työurasta HOK-Elannolla.