Helsingin Tornin tyylisuunnat – Art Deco


30.03.2018

Esittelyssä Helsingin Solo Sokos Hotel Tornin tyylisuunnat – Art Deco.

Helsingin Solo Sokos Hotel Tornissa on kolme eri tyylisuuntaa. Niin kutsutun Kyllikin huoneet on sisustettu 1900-luvun alun jugend (Art Nouveau) -aikakauden mukaisesti. Varsinaisen Tornin huoneet ovat 1930-luvun Art Deco -tyylisuuntaa. Lisäksi Tornin puolen ylimmät kerrokset 8-11 ovat moderneja näköalahuoneita. Huoneiden sisustuksen on suunnitellut Pirkko-Liisa Topelius.

Lähestulkoon jokainen huone on omanlaisensa; voi melkeinpä sanoa, että kahta täysin samanlaista huonetta ei Tornissa ole. Huoneiden värit, kalusteet ja muoto vaihtelee kerroksittain ja tyylisuunnittain. Jokaiseen huoneeseen on myös sijoitettu taidetta, jota saadaan Ateljee baarin kuukausittain vaihtuvista taidenäyttelyistä; muutamassa huoneessa taide peittää koko seinäpinnan.

 

Art Deco

Hotellin sisustus heijastelee rakennusaikakauttaan ja on saanut vaikutteita niin funktionalismista kuin Art Decostakin. Toisaalta taiteeseen panostavan hotellin luontaiseksi sisustuslähtökohdaksi on valikoitunut rakennusaikakauden taidesuuntaus, suprematismi.
 

Art Deco -henki elää hotellin käytävillä, erityisesti käytävämatossa, jonka viisi väriä: terrakotta, keltainen, vaalean- ja grafiitinharmaa sekä musta löytyvät kerrosten värimaailmoista, päätyen viimein ylimmässä hotellikerroksessa valkoiseen, vaaleansinisine kattoineen. Koska käytävämatto on Art Deco -henkinen, niin kylpyhuone on rakennettu kokonaan suprematismin luojan Malevitsin teoksen Red Square ympärille; teos kuvaa ranskalaista maalaisnaista ja hänen kärsimystään.

 

 

Tämänhetkinen Torni on näkemys funkiksen ja Art Decon tunnelmasta. Tunnelma on tärkeä jokaisessa hetkessä ja tilassa, ja Tornissa on pyritty jonkinmoiseen tasapainoon uuden ja vanhan välillä. Tornista ei ole koskaan ollut tarkoitus suunnitella museota, vaikka Helsingin kaupunginmuseon kanssa onkin tehty paljon yhteistyötä.

 

 

Art deco tyylisiä huoneita löytyy huonetyypeistä Solo Single, Solo Queen, Art Deco suite sekä Solo Up Queen ja King, joissa on myös lisävuodemahdollisuus. Nyt äkkiä varaamaan!