Hihna247 oli jälleen jättihitti – nyt puhuttivat hiivagate ja muovikassit


07.12.2017

Prisman ja ulkoministeriön yhteistyönä itsenäisyyspäivän aattona toteutettu Hihna247 –slowtv-lähetys sai yli 800 000 näyttökertaa. Ohjelma kiihdytti sosiaalisen median iloitteluun Suomesta maailmalle. Tiistaina kello 16 Prisman ja ThisisFINLAND Facebook-sivuilla alkanut lähetys keräsi illan aikana kymmeniä tuhansia Facebook-kommentteja ja twiittauksien vyöryn.

Hihna-lähetyksessä koettiin jännittäviä kohokohtia. Runsaasti keskustelua synnytti hiivagateksi nimetty episodi, jossa kassahihnalle ladottiin hillitön määrä hiivaa. Jollakulla asiakkaalla lienee ollut melkoiset leivontatalkoot päällä.

Maailmalle jaetussa ThisIsFINLAND –lähetyksessä hämmästeltiin mm. suomalaisten runsasta maidonkulutusta, ja toisaalta hieman kriittiseen sävyyn puhutti muovikassien runsas käyttö. Myös alkoholin ostorajoituksia kummasteltiin maailmalla.

Suomalaisiin elintarvikkeisiin kohdistui viljalti huomiota, ja some-keskustelussa nousi esiin paljon kysymyksiä itse tuotteista, niiden käyttötavoista sekä saatavuudesta muualla maailmassa.

– Hihna247 oli jälleen suurmenestys. Kehittelemme Hihnan seuraavalle tuotantokaudelle uusia kujeita. Tällä kertaa Radio SuomiPOPin suora Hihna-show keräsi paljon huomiota. Haluamme kiittää suomalaisia ja lähetystä eri puolilla maailmaa seuranneita ihmisiä. Some-kansa oli mukana iloisella mielellä, iloitsee SOK Median julkaisujohtaja Anne Sassi-Leivonen.

Pohjois-Amerikasta Japaniin

Ulkomaille CheckOut247 –nimellä jaettu lähetys keräsi runsaasti onnitteluja satavuotiaalle Suomelle.

ThisisFINLAND-kanavan keskusteluissa oli erityisen paljon mukana amerikkalaisia ja kanadalaisia. Lisäksi espanjalaiset, japanilaiset ja saksalaiset erottuivat aktiivisuudellaan joukosta.

– Kansainvälinen lähetyksemme tavoitti aivan valtavan määrän ihmisiä ja loi ilman kalliita satsauksia juurikin sellaisen globaalin yhteisöllisen hetken, jota olimme tavoitelleetkin. Monien suomalaisten ”kansalaismoderaattoreiden” apu oli todella hienoa, suomalaiset vastailivat ahkerasti ulkomaalaisten kyselyihin Hihnan tapahtumista ja suomalaisista tuotteista ja tavoista, kiittää ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman. Ulkosuomalaisten koti-ikävä elintarvikkeiden äärellä oli myös silmiinpistävää.

Hihna247:n toteutettiin poikkeuksellisella tavalla. 12-tuntisen livelähetyksen ohjasivat Prisma Kaaren kassa-ammattilaiset. Hihna247 lähetettiin Helsingin Kannelmäen Prisma Kaaresta. Jälkilähetys on edelleen käynnissä Prisma Facebook-sivuilla. Twitter-keskustelut löytyvät #hihna247 ja #checkout247 hashtageilla.