Hiihtolomavinkki: Pietari on oiva kohde talvellakin


03.02.2013

Kevättalvella Pietarissa on vähemmän turisteja ja kaupunkiin voi tutustua uusin silmin. Muista pukeutua lämpimästi, sillä sää voi olla kylmä.

Mitä kaikkea Pietarissa voi talvella tehdä?

KHL-lätkämatsit saattavat kiinnostaa suomalaisia erityisesti, sillä Jukka Jalonen toimii päävalmentajana Pietarin SKA-joukkueessa. Kausi jatkuu huhtikuulle asti ja play-offit alkavat helmikuussa. Monessa KHL-joukkueessa pelaa myös suomalaisia ja pelissä voi bongata useita maailmantähtiä.

Areena Ledovy Sport Palace sijaitsee lähellä Pietarin keskustaa ja sinne pääsee metrolla.

Kulttuurinnälkäisille Pietarissa on oopperoita ja teattereita, jotka uudistavat jatkuvasti ohjelmistojaan. Lumen peitossa oleva kuuluisa museo Eremitaasi kannattaa nähdä.

Lapsiperheille elämyksen arvoinen kohde on Pietarin sirkus. Ruokakulttuuriin voi tutustua kymmenissä venäläisissä ja kansainvälisissä ravintoloissa.

Miten pääsen Pietariin?

Pietariin voit matkustaa joko Allegro-junalla  tai laivalla M/S Princess Marialla. Allegrolla matkaan kuluu reilu kolme tuntia. Laivalla risteillään yön yli, esimerkiksi kaksi yötä M/S Princess Marialla ja päivä Pietarissa.

Missä yövyn Pietarissa?

Sokos Hotel Palace Bridge on wellness-painoitteinen kaupunkihotelli Pietarin historiallisessa keskustassa, Vasilin saarella. Hotellissa on kylpylä.

Myös Sokos Hotel Vasilievsky sijaitsee Vasilin saarella 10–15 minuutin kävelymatkan päässä Pietarin monista päänähtävyyksistä.

Sokos Hotel Olympia Garden sijaitsee Pietarin keskustassa.