HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Leväsestä ammattikasvatusneuvos


17.06.2016

Tasavallan Presidentti on tänään 17.6.2016 myöntänyt ammattikasvatusneuvoksen nimen ja arvon Helsingin Osuuskauppa Elannon henkilöstöjohtaja Antero Leväselle.

Antero Levänen on toiminut S-ryhmän palveluksessa 35 vuoden ajan. Kenttäkoulutusvaiheen jälkeen hän toimi tulosvastuullisissa esimies- ja päällikkötehtävissä Helsingin Osuuskaupassa vuoteen 1987 asti, jolloin hän aloitti HR-uransa SOK:n tytäryhtiön Oy Ässä-Market Ab:n henkilöstöpäällikkönä.

Vuosien 1988 – 1995 aikana Antero Levänen suoritti työnsä ohella henkilöstöjohtamisen erikoistumisopintoja. Helsingin Osuuskaupan henkilöstöjohtajaksi ja johtajiston jäseneksi hänet valittiin helmikuussa 1996. Vuoden 2004 alusta lukien Antero Levänen on toiminut HOK-Elannon henkilöstö- ja vastuullisuusasioista vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Antero Levänen on koko HR-uransa ajan edistänyt nuorten ja aikuisten ammatillista kehittymistä sekä päätyönsä että lukuisten luottamustehtävien kautta. Hän on toiminut mm. yritysvastuuverkosto FIBSin puheenjohtajana, Helsingin seudun kauppakamarin koulutus- ja työvoima-asiain valiokunnan puheenjohtajana, Helsingin seudun Ennakointikamarin ohjausryhmän puheenjohtajana, Helsinki Business College Oy:n hallituksen jäsenenä, EK:n Osaava työvoima -valiokunnan jäsenenä ja Suomen kaupan liiton koulutusvaliokunnan puheenjohtajana.

HOK-Elanto toimii pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, yhdeksän kunnan alueella. Se on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa ja suurena työllistäjänä tarjoaa vakituisen työpaikan yli 5 500 kaupan ja ravintola-alan ammattilaiselle. HOK-Elanto on saanut lukuisia tunnustuksia vastuullisesta ja pitkäjänteisestä työstä, joilla se on edistänyt nuorten, maahanmuuttajien, kehitysvammaisten ja monien muiden erityisryhmiin kuuluvien työllistymistä.