HOK-Elannon vaalit 2016 ovat käynnissä


18.04.2016

HOK-Elannon vaalien äänestysaineisto jaetaan kaikille äänioikeutetuille maanantaina 18.4. Nettiäänestys avataan samana päivänä klo 8.00. Äänestäneillä on mahdollisuus voittaa vuoden ostokset à 12 000 euroa. Näin palkitaan kolme voittajaa.

HOK-Elannon edustajiston vaaleissa valittavana on yli tuhat ehdokasta, jotka vaalikoneessa ovat saaneet tilaa esitellä itsensä ja ottaa kantaa osuuskaupan toimintaan liittyviin väittämiin. Ehdokasesittelystä löytyy ehdokkaan nimen lisäksi arvo tai ammatti, asuinpaikkakunta ja ikä. Lisäksi useimmat vaalikoneeseen vastanneet ovat liittäneet oman esittelytekstin ja kuvansa sekä tarpeen mukaan antaneet lisäperusteluja kannanottoihinsa koneen väittämiin. Ehdokkaiden nimet ja numerot, äänestysohjeet ja vaalikone, kuten kaikki muukin vaaleja ja äänestämistä koskeva aineisto löytyy osoitteesta osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto.

Äänestäneillä mahdollisuus voittaa vuoden ostokset

– Äänestäjän kannattaa tutustua vaalikoneeseen, joka auttaa löytämään ehdokkaat, joiden näkemykset osuuskaupan toiminnasta vastaavat hänen omiaan. Näin meillä on edellytykset saada valituksi kokoonpano, joka vastaa mahdollisimman hyvin 600 000 omistajamme näkemyksiä, sanoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.

– Osuuskauppavaaleissa olemme myös pyrkineet nostamaan äänestysvilkkautta palkinnoilla, jotka arvotaan äänestäneiden kesken. Arvomme nyt kaikkien äänestäneiden kesken kolmelle voittajalle vuoden ostokset à 12 000 euroa ja lisäksi arvomme netissä äänestäneiden kesken 50 voittajalle 100 euron ravintolalahjakortit.

Kaksi tapaa äänestää

HOK-Elannon edustajiston vaaleissa, jotka järjestetään 18.–29.4.2016, valitaan Suomen laajimmin omistetun yrityksen ylin päättävä elin. Osuuskaupan 60-jäsenisen edustajiston toimikausi on neljä vuotta. Äänioikeutettuja vaaleissa ovat kaikki viimeistään 31.12.2015 liittyneet Helsingin Osuuskauppa Elannon jäsenet. Henkilöjäsenen tulee olla täyttänyt 15 vuotta viimeistään 31.12.2015. Myös henkilökuntaan kuuluvilla on oikeus äänestää, olla ehdokkaana ja osallistua arvontaan.

HOK-Elanto on jo kaksissa vaaleissa tarjonnut jäsenkunnalle mahdollisuuden nettiäänestämiseen. Vaalisivustolta löytyy myös ehdokkaiden esittely ja vaalikone. Äänestämään pääsee samalta sivustolta 18.4. kello 8. Vaalipalvelukokonaisuuden HOK-Elannolle tuottaa Edita Prima Oy. Vaaleja suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota äänestäjän vaalisalaisuuden säilymiseen.

Äänestysaineisto on postitettu äänioikeutetuille jäsenille ja se jaetaan 18.4.2016. Tarkat äänestysohjeet äänestämistä varten annetaan äänestysaineistossa. Äänestää voi joko verkkopankkitunnuksia käyttäen internetissä taikka postitse.

Osuuskaupan jäsenten osoitetiedot on päivitetty automaattisesti väestörekisteristä, ellei henkilö ole kieltänyt osoitteensa luovuttamista. Tarvittaessa jäsen voi tarkistaa asiakasomistajarekisteriin merkityn osoitteensa Asiakasomistajapalvelusta, p. 010 76 60289 ja sähköposti hok-elanto.vaalit@sok.fi

Vaalit näkyvät kaupoissa ja katukuvassa

Vaalit ovat näkyvissä 18.4. alkaen sekä paikallisessa tv-mainonnassa että sanomalehdissä. Myös bussipysäkit, bussien kyljet, metron ja raitiovaunujen mainostaulut sekä keskeisten väylien isoilla digiscreeneillä vaalimainonta näkyy. Omien toimipaikkojen infonäytöt ja muut digitaaliset pinnat ja julistepaikat ovat käytössä. 

Vaalien tulos julkistetaan viimeistään 6.5.2016 osoitteessa osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto.  Lisäksi vaalien tulos julkaistaan mm. Helsingin Sanomissa sunnuntaina 8.5.2016 sekä kesäkuun Yhteishyvässä. Edellisten vaalien tapaan vaalisivuilla julkistetaan kaikkien ehdokkaiden saamat äänimäärät.

#hokelantovaalit

Lisätietoja:
Talousjohtaja Laura Oja, puh. 010 76 60300, laura.oja(at)sok.fi
Tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg, puh. 010 76 60590. ralf.nyberg(at)sok.fi