HOK-Elanto lahjoitti SPR:lle 110 000 euroa


15.10.2015

HOK-Elannon edustajisto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 13.10.2015, että osuuskauppa 110-vuotisjuhliensa merkeissä lahjoittaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 110 000 euroa.

HOK-Elanto ja Suomen Punainen Risti ovat tehneet hyvää yhteistyötä jo yli 12 ajan, joten lahjoituksen kohde on mitä luontevin.

– SPR on yleensä paikalla ensimmäisten joukossa siellä missä hätä on suurin. Se tekee tunnetusti hyvää työtä niin kansainvälisesti kuin täällä kotimaassakin. Tänä päivänä apua tarvitaan ja me tiedämme, että SPR:n kautta se menee perille, toteaa HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.
– Lahjoitimme jo pari viikkoa sitten SPR:n kautta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksille hygieniatarvikkeita 5000 euron arvosta.

SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpulan mielestä on hienoa nähdä kuinka laajasti yritykset ja muut tahot ovat lähteneet tukemaan Punaista Ristiä tässä nopeasti muuttuneessa kotimaan avustustilanteessa.

– Olen erityisen iloinen tästä HOK-Elannon lahjoituksesta, joka entisestään syventää monivuotista yhteistyötämme, hän toteaa.

HOK-Elanto ja SPR käynnistivät kolme vuotta sitten Hyvän elämän eväät -hankkeen. Se tarjoaa kohtaamisia ja neuvontaa arjen hallintaan henkilöille, jotka tarvitsevat apua henkiseen hätään ja taloudelliseen ahdinkoon. Hyvän elämän eväitä jaetaan paikoissa, jossa ihmiset luonnostaan liikkuvat, kuten HOK-Elannon suurimmissa kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Hanke tulee jatkumaan HOK-Elannon erillisellä rahoituksella vielä pari vuotta.

Osuuskaupan ja SPR:n yhteistyö alkoi vuonna 2003 Paljon väliä -hankkeella, joka keskittyi nuorten vertaissovitteluun. Sen jälkeen tuli ensiaputaitoihin keskittynyt Tärkeät minuutit -hanke. Kolmantena hankkeena käynnistimme maahanmuuttajanuorten LäksyHelppi -toiminnan, joka on sittemmin levinnyt maanlaajuiseksi.

#110vteko  @HOKElanto