HOK-Elanto mukana ysiluokkalaisten Hävikki-battlessa


10.09.2018

Millaisia aterioita syntyy, kun raaka-aineina on sattumanvaraisia raaka-aineita? Haasteeseen vastaavat ysiluokkalaiset ympäri maata, kun he kokkaavat Hävikkiviikon aikana aterioita S-ryhmän kauppojen lahjoittamasta hävikkiruoasta.

Toista kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat valmistavat kahden ruokalajin aterioita hävikkiruoasta. Varsinainen kilpailu käydään Instagramissa, jossa oppilaat jakavat kuvia hävikkiannoksistaan tunnisteella #hävikkibattle2018. Ruokavaikuttajista koostuva raati valitsee idearikkaimmat luokat, jotka palkitaan.

– Hävikki-battle on ruoanlaiton luovuusharjoitus. Se rohkaisee oppilaita hyödyntämään sattumanvaraisia raaka-aineita ja käyttämään mielikuvitusta ruoan kanssa. Haluamme opettaa, että jääkaapin jämistäkin voi valmistaa maukkaita aterioita, asiantuntija ja kotitalousopettaja Elina Ovaskainen Motivasta kuvaa.

Hävikki-battlen järjestää valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Kampanjaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. 

Ruoan arvostus keskustelunaiheeksi

HOK-Elanto on mukana tässä 19 myymälän voimin, joista luovutetaan hävikkiä toimialueellamme oleville lähikouluille. Hävikkiruokakassien sisältö vaihtelee, koska se on koottu kaupan sen hetken hävikistä. Todennäköisesti mukana on ainakin leipää ja kasviksia.

– Hävikki-battlessa ollaan hauskalla tavalla tärkeän asian äärellä. Toivomme, että kilpailu tuo keskusteluun mukaan myös näkökulman ruoan arvostamisesta ja tarjoaa vinkkejä, jottei syömäkelpoista ruokaa heitettäisi pois, laatu- ja ympäristöpäällikkö Satu Kattilamäki HOK-Elannosta kertoo.

Lisää tietoa Hävikki-battlesta sekä lista kisaan osallistuvista oppilaitoksista: http://www.saasyoda.fi/hävikki-battle