HOK-Elanto myy Kauppakeskus Kaaren NIAMille ja vuokraa nykyiset liiketilansa omaan käyttöön


21.09.2015

Ruotsalainen kiinteistösijoitusrahasto Niam ostaa 17.9. allekirjoitetun sopimuksen mukaan Kiinteistö Oy Kannelmäen Kauppakeskuksen koko osakekannan sekä viiden tontin muodostaman maa-alueen Kauppakeskus Kaaren yhteydessä. HOK-Elanto solmii samalla pitkäaikaiset vuokrasopimukset liiketoimintansa käytössä oleviin tiloihin. Kauppa on tarkoitus toteuttaa 15.10.2015.

”Pääkaupunkiseudun väestö kasvaa ja me pyrimme palvelemaan HOK-Elannon asiakasomistajia kehittämällä jatkuvasti uusia kauppapaikkoja, jotka ovat liikeidealtaan ajankohtaisia sekä mitoitukseltaan ja sijainniltaan oikeita. Tällä kaupalla voimme turvata tulevien kehityshankkeiden rahoituksen, toteaa HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että ostajana on taho, jolla on selkeä näkemys kauppakeskuksen kehittämisestä yhä vetovoimaisemmaksi. Kauppakeskus Kaaren vetovoiman kasvattaminen entisestään palvelee luonnollisesti myös Suomen suurinta Prismaa, Sokos-tavarataloa, Kylä-ravintoloita ja ABC-liiketoimintaa, joiden toiminnan olemme varmistaneet pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla.” 

Kauppakeskus Kaari on Suomen yhdeksänneksi suurin kauppakeskus, jossa käy vuosittain 5,3 miljoonaa asiakasta. Yli 900 000 henkilöllä on alle 15 minuutin matka kauppakeskukseen. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on 48 700 m2 ja koko kauppakeskuksen vuosimyynti oli viime vuonna 178 M€.

Niam on Pohjois-Euroopan johtava yksityinen kiinteistösijoitusrahasto, jolla on hallinnoitavana kiinteistöomaisuutta yhteensä noin 2,7 miljardin euron edestä. Niam tarjoaa sijoittajille tilaisuuden investoida Pohjoismaiden kiinteistömarkkinoille. Niam on perustettu vuonna 1998 ja vuodesta 2000 lähtien Niam on investoinut rahastojensa kautta yli 5 miljardia euroa. Niamilla on töissä yhteensä 48 kiinteistöalan ammattilaista, joilla on laaja kokemus kaikista merkittävistä kiinteistöluokista. Niamin pääkonttori on Tukholmassa ja toimistot ovat Oslossa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa.