HOK-Elanto on monimuotoisuuden edelläkävijä


12.08.2015

HOK-Elanto on merkittävä työnantaja pääkaupunkiseudulla ja tarjoaa vakituisen työpaikan lähes 6 000 palvelualan ammattilaiselle. Monimuotoisuus on ollut organisaation rikkaus jo 90-luvulta alkaen. Joukossa on niin kokoaikaisia kuin osa-aikaisiakin, työuraansa aloittavia nuoria sekä vankan kokemuksen omaavia senioreita. Maahanmuuttajataustaista henkilöstöä osuuskaupassa on yli 40 eri maasta. Moni kehitysvammainen työntekijä on löytänyt itselleen vakituisen työpaikan HOK-Elannon myymälöistä ja lukuisa määrä mielenterveyskuntoutujia on päässyt kokeilemaan paluuta takaisin työelämään siirtymätyöpaikkojen kautta.

HOK-Elannon työkyvyn hallintaohjelma on omalta osaltaan edistänyt monimuotoisuutta työyhteisössä. Työn mukautuksilla on mahdollistettu työkykyrajoitteisten henkilöiden työssä jatkaminen tai nopeutettu heidän paluutaan takaisin pitkiltä sairauslomilta.

– Monimuotoinen ja suvaitseva työyhteisö syntyy arjen tekojen kautta. HOK-Elanto haluaa olla vahvasti mukana tekemässä työtä vastuullisen huomisen puolesta. Omaan henkilöstöön panostamisen lisäksi kasvatamme myös uutta sukupolvea suomalaiseen työelämään, toteaa henkilöstöjohtaja Antero Levänen.

Tänäkin kesänä noin 2000 nuorta on saanut ensi kosketuksen työelämään HOK-Elannon tarjoaman kesätyö- tai harjoittelupaikan kautta. Ansio-kurssit, LäksyHelppi tai nuorten Yrityskylän Alepa-myymälä ovat hyviä esimerkkejä niistä lukuisista hankkeista, joilla HOK-Elanto omalta osaltaan on edistänyt nuorten yhteiskuntavalmiuksia.

Lisätietoja:
HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen, p. 010 76 60110, antero.levanen@sok.fi