Hyvää työtä Prisma Jumbossa


24.11.2015

Prisma Jumbon käyttötavarakaupan, Original Sokos Hotelli Vaakuna Porin sekä S-market Haapajärven työryhmät pokkasivat S-ryhmän Hyvän työn palkinnot 23. marraskuuta. Palkituissa työryhmissä on kiinnitetty erityistä huomiota työturvallisuuteen, työn sujumiseen, työhyvinvointiin sekä asiakaspalveluun.

”Etsimme Hyvä työ -kilpailussa työporukkaa, jossa arjen uusilla ideoilla on yhdessä esimerkiksi ehkäisty työtapaturmia, vähennetty työn fyysistä tai henkistä kuormittavuutta ja tätä kautta edistetty töiden sujumista. Lähdimme siitä ajatuksesta, että kun työt hoituvat kitkattomasti, tämä näkyy asiakkaille saakka”, kertoo Hyvä työ raadin puheenjohtaja, henkilöstötyön kehittämispäällikkö Terhi Rastas SOK:sta.

Pienistäkin ideoista iso hyöty

Usein arkea helpottavat oivallukset ovat suhteellisen pieniä, vaikka niiden hyöty on iso. Esimerkiksi
HOK-Elannon  Prisma Jumbon käyttötavarakaupan tiimi laittoi takatilat kuntoon ja paransi näin logistiikkaa sekä varaston siisteyttä ja toimivuutta. Muutos on helpottanut arjen tekemistä sekä muun muassa työturvallisuutta, kun asioilla on omat paikkansa ja kaikki huolehtivat tavarat paikoilleen. Myös hävikki on hyvin hallinnassa. Kun tausta-asiat ovat kunnossa, asiakaspalveluunkin jää enemmän aikaa.

Satakunnan Osuuskaupan Original Sokos Hotelli Vaakuna Porissa siirrettiin huoneremontin yhteydessä hotellihuoneiden pesuhuoneiden roska-astiat lattialta seinälle. Idea nousi esille kerroshoidon kuukausipalaverissa. Käytännöllinen muutos on parantanut ergonomiaa ja nopeuttanut huoneiden siivousta, kun esimerkiksi turhat kumarrukset jäivät pois. Myös asiakkaiden on helppo käyttää roskiksia.

S-market Haapajärvellä Osuuskauppa KPO:ssa työt organisoitiin uusiksi ja työtehtäviä alettiin tarkastella kokonaisuuksina, ei esimerkiksi osastoittain. Töitä tehdäänkin nykyisin yhtenä tiiminä. Esimerkiksi aamuisin töissä oleva porukka käy kaikki osastot yhdessä läpi ja eri aikaan töihin tulevat liittyvät porukkaan vuoronsa alettua. Myös kuormat puretaan yhdessä eikä kukaan nosta yksin painavia laatikoita tai työskentele kylmässä koko päivää. Kassavuorot on jaettu kahden tunnin pätkiin tasaisesti kaikille. Muutoksen myötä työn kuormittavuus on vähentynyt, yhteishenki kasvanut ja palvelu parantunut.

Palkitut työyhteisöt saivat  LähiTapiolan ja Työeläkevakuutusyhtiö Elon 2000 euron stipendit. Stipendin voi käyttää yhteiseen valmennus- tai koulutuspäivään, ideoiden ja käytäntöjen edelleen kehittämiseen tai esimerkiksi uusiin ja turvallisiin työkenkiin kaikille.