Hyvästit painaville kauppakasseille


22.01.2013

Foodien kautta toimiva Kauppakassi-palvelu on helpottanut espoolaisten Helenan ja Maurin arkea. Senioripariskunta käyttää ruokaostosten tilaus- ja kotiinkuljetuspalvelua viikoittain. Palvelu toimii pääkaupunkiseudun lisäksi Kuopiossa ja Oulussa.

Helena ja Mauri muuttivat Espoon Saunalahteen muutama vuosi sitten. Kyseessä on uusi, asuinalue, jonne arkiset peruspalvelut ovat rakentuneet hitaasti. Laajemman valikoiman lähikauppaa alueelta ei löydy vieläkään.

– Koska painavien ruokakassien kantaminen ja nosteleminen bussiin ei enää käy meiltä kovin kätevästi, muodostui niinkin arkinen asia kuin ruokaostosten teko yllättäväksi haasteeksi, Helena kertoo.

Apu löytyi Foodien kautta toimivasta Alepan Kauppakassi-palvelusta. Palvelu toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Kuopiossa ja Oulussa.

– Olin tottunut käyttämään tietotekniikkaa työelämässä ollessani ja kotonamme on kannettava tietokone. Kynnys palvelun käyttöön oli siksi matala. Foodien käyttö oli alusta alkaen todella helppoa: rekisteröityminen on yksinkertaista ja sen jälkeen palvelu ohjaa eteenpäin. En usko, että palvelun käyttö jää keneltäkään osaamisesta kiinni, sen verran helpoksi se on tehty.

Koko viikon ruoat kerralla

Pariskunta tilaa ruoat nykyisin pääosin Foodien kautta.

– Teen yleensä kerran viikossa isohkon tilauksen. Esimerkiksi illalla tehty tilaus tuodaan kotiin seuraavana aamupäivänä.

Erityisesti Helenaa ilahduttaa se, että maksun voi suorittaa ostoksia vastaanotettaessa normaalisti joko pankkikortilla tai käteisellä. Samalla kirjautuvat myös Bonukset S-Etukorttia vilauttamalla.

Säännöllisten tilausten myötä pariskunta on tutustunut myös ostoksia kuljettaviin Kauppakassin työntekijöihin.

– Asiakaspalvelu on ollut todella hyvää. Useimmiten ostokset tuo ennestään tuttu henkilö ja samalla vaihdetaan viimeisimmät kuulumiset.