Jumbon Prisma edullisin HS:n suuressa hintavertailussa


07.06.2016

Helsingin Sanomat julkaisi tänään suuren hintavertailunsa tulokset. Lehti keräsi 30 elintarvikkeen hinnat kahdeksasta ruokakaupasta pääkaupunkiseudulla. Kireässä hintakisassa Prisma meni niukasti Lidlin ohi. Sen sijaan Citymarketin hintaero Prismaan kasvoi. S-market hätyyttelee jo halpuudessa Citymarketia.

Ankarimmin hinnasta kilpailevat HS:n vertailujen perusteella Lidl ja Prisma. Tällä kertaa Jumbon Prisma Vantaalla osoittautui 32 senttiä Kampin Lidliä halvemmaksi.

Vertailussa haettiin 30 elintarvikkeesta kaupan halvin tuote kustakin. Myös vihanneksista ja hedelmistä etsittiin kilohinnaltaan halvimmat. Elintarvikkeet ovat samat, jotka ovat olleet HS:n hintavertailuissa aiemminkin.

Tuotteista pyrittiin ottamaan sama pakkauskoko, koska se vaikuttaa hintaan. Jos sitä ei ollut saatavilla, lähinnä olevan pakkauskoon kilo- tai litrahinnasta laskettiin tyypillisintä kokoa vastaava hinta.

– Tämä on osoitus siitä, miten johdonmukainen halpuuttaminen näkyy myös käytännössä, toteaa HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen.

Lidl ja Prisma ovat HS:n hintavertailuissa vuorotelleet halvimman myymälän palkintopallilla. Joulukuussa Lidl oli halvempi, vuosi sitten Prisma. Viime kesästä eniten on laskenut S-marketin ruokakorin hinta.


Lisätietoja:
Varatoimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen, HOK-Elannon päivittäis- ja käyttötavarakauppa.
puh. 010 76 60700, veli-matti.liimatainen(at)sok.fi

Ketjujohtaja Lassi Juntunen, HOK-Elannon Prisma-ketju, p. 010 76 68079, lassi.juntunen(at)sok.fi