Kahdeksan uutta sähköautojen ABC-latauspistettä Prisma Olariin


Sähköautojen latauspisteiden määrä Prisma Olarissa kasvaa kahteenkymmeneen kun ABC avaa neljä peruslataus- ja neljä pikalatauspistettä parkkihalliin. 

11.06.2021

Espoo on Traficomin ja Tilastokeskuksen maaliskuisen selvityksen mukaan 4. sijalla täyssähköautojen tiheydessä. Täyssähköautoja on lähes 500 / 100 000 asukasta. Paalupaikkaa pitää Kauniainen, jossa tiheys on lähes 700 / 100000. Kaupunkien väkiluku poikkeaa toisistaan niin, että absoluuttisissa määrissä Espoo johtaa selvityksen mukaan 1443-71. 

Uudellamaalla on jo yli puolet Suomen ladattavasta autokannasta. HOK-Elanto kasvattaa ja monipuolistaa sähköautojen ABC-latauspisteverkostoaan tämän vuoden aikana yhteensä 222 pisteellä. Uusia latauspisteitä rakennetaan Prismojen ja S-marketien yhteyteen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä. 

– Tähänkin asti kaikissa Prismoissamme on voinut ladata hybridi- ja sähköautoja.  Ladattavien autojen määrä kasvaa ja latauspisteiden merkitys asiakkaiden arjen asioinnin yhteydessä on yhä tärkeämpää – siksi tuomme latauspisteitä yhä useamman marketin yhteyteen. Tietysti haluamme myös tukea kehitystä kohti vähähiilisempää liikkumista, HOK-Elannon ABC-ketjun johtaja Hannu Houni toteaa. 

Uusista laitteistoista haetaan aluksi käyttökokemuksia ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen lataukseen HOK-Elannon latauspisteissä. Lataus muuttuu maksulliseksi vuoden 2021 aikana, minkä jälkeen maksu tapahtuu ABC-mobiilisovelluksella. 

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. Laitteistot toimittaa kotimainen Kempower. Laitteistot suunnitellaan ja valmistetaan Lahdessa.  

HOK-Elannon latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmätasoista hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa lähivuosina koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja. 

Prisma Olarin lataustarjonta:
4 DC –pikalatauspistettä täyssähköautoille
16 AC –peruslatauspistettä kaikille sähköautoille