Kannelmäen Prisma uuteen taloon


01.04.2009

Prisma Kannelmäen uudisrakennuksen ensimmäinen vaihe on valmistunut ja uuden Prisman avajaisia vietetään torstaina 2.4.2009 klo 08.00. Asiakkaalle tämä merkitsee entistä sujuvampaa asiointia tutulla paikalla.

Rakennustyömaa on vahvasti leimannut Kannelmäen Prisman toimintaa viimeisen puolentoista vuoden aikana. Uudistus käynnistyi siitä, että 70-luvun alussa rakennettu alkuperäinen osa purettiin ja Prisman toiminta tiivistettiin väliaikaisesti viereiseen laajennusosaan. Nyt uudisrakennuksen ensimmäinen vaihe on valmistunut ja siirtyminen uusiin tiloihin tapahtuu ilman, että liiketoiminta keskeytyy päiväksikään.

– Pääsemme nyt toimimaan yhdessä tasossa, ja nykyiseen verrattuna Prisma Kannelmäen myyntipinta-ala kasvaa yli tuhannella neliöllä 7 900 m2:iin, kertoo prismajohtaja Kaj Grahn.

– Asiointi on entistä helpompaa, ja lisäksi saamme nyt Kannelmäkeen ensimmäistä kertaa kauppakeskuksen alimpaan kerrokseen oman parkkihallin, jossa pysäköintitilaa noin 280 autolle. Ulkoalueen entiset 1 000 paikkaa pysyvät myös toistaiseksi käytössä.

Lisääntynyt tila näkyy erityisesti päittäistavaraosastolla, joka on kasvaa noin 800 m2, ja palvelutarjonta kasvaa tuntuvasti. Lämpimän leivän tuoksusta vastaa Fazer Jauholeipomo ja juustovalikoimaa täydentää Riitan Herkun juustopalvelupiste.

Niin ikään pukeutumisen ja rakentamisen, sekä remontoinnin osastot ovat entistä laajempia. Käyttötavaravalikoima on nyt toteutettu Prisman uudistetun konseptin mukaan entistä runsaammaksi ja ajankohtaisemmaksi. Sujuvampaa palvelua merkitsee myös se, että Prisman kassojen määrä kasvaa neljällä 22:een.

 

Tuttua ja uutta toisessa kerroksessa

Kannelmäen kauppakeskuksen täydentävät palvelut sijoittuvat rakennuksen toiseen kerrokseen. Sieltä löytyy hyvin varustettu Alkon myymälä, jolla on Prisman kanssa yhteinen pullonpalautus pysäköintitasossa. Entuudestaan tuttuja, mutta uusiin tiloihin siirtyviä ovat Aktia Pankki, parturi-kampaamo Eka-salongit, Kiinteistömaailman toimisto, Sampo Pankki ja Silmäasema.

Toisen kerroksen uusia palveluja ovat eläinkauppa Faunatar, Life-terveysmyymälä, apteekki ja kahvila, jonka toiminnasta HOK-Elannon ravintolat vastaa. Prisma Kannelmäen kesäpiha jatkaa entisellä paikallaan ulkoalueella.

Kauppakeskuksessa asiakkaita palvelee kaikkiaan yli 200 henkilöä, joista valtaosa on entuudestaan tuttuja kasvoja. Uudistuksen myötä keskukseen syntyy nelisenkymmentä uutta työpaikkaa.

Seuraava vaihe käynnistyy

Pääkaupunkiseudun osuuskauppa on merkittävä työnantaja, ja viime vuosina tämä on näkynyt myös rakennusalan suurena työllistäjänä. HOK-Elannon investoinnit olivat viime vuonna 107 miljoonaa euroa, ja tänä vuonna investointitahti pysyy samalla tasolla. Kannelmäen työmaalla on jatkuvasti toiminut noin 200 rakentajaa ja rakennustoiminta jatkuu tontilla edelleen. Prisman siirryttyä uusiin tiloihin päästään kesällä purkamaan viimeinenkin osa vanhasta rakennuksesta ja kauppakeskuksen toinen vaihe voidaan käynnistää. Sen valmistuessa vuoden 2011 puolella, Prisma laajenee yli 18 000 m2:iin.

 

Maan keskeisin kauppapaikka

Kannelmäen kauppakeskusta on luonnehdittu maan keskeisimmäksi kauppapaikaksi, jossa viiden kilometrin säteellä asuu 200 000 henkilöä. Paikka Hämeenlinnanväylän ja Kehä I:n risteyksessä on myös liikenteellisesti erinomainen. Bussipysäkit Kantelettarentiellä ja Kehä I:llä ovat lähellä ja palvelulinja pysähtyy suoraan oven eteen. Alueella liikkuminen on tehty entistä selkeämmäksi, ja omalla autolla liikkuvat voivat nyt ajaa Kantelettarentien kiertoliittymästä suoraan uuteen parkkihalliin. Pysäköintialueella ABC-automaattiaseman vieressä sijaitsee myös kauppakeskuksen ekopiste.

Prisma Kannelmäki sijaitse osoitteessa Kantelettarentie 1 ja se palvelee arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 8–18. Sunnuntaina 5.4.2009 Kannelmäen Prisma ja osa vuokralaisista palvelevat poikkeuksellisesti kello 12–21.

Prisman myyntipinta-ala noin 7 900 m2

Päivittäistavarat 3 800 m2

Käyttötavarat 4 100 m2

Muut liiketilat 1 500 m2

Kauppakeskuksen kiinteistön on rakennuttanut ja omistaa Helsingin Osuuskauppa Elanto.

 

Lisätietoja:

HOK-Elanto

Päivittäis- ja käyttötavarakaupan toimialajohtaja Veli-Matti Liimatainen, puh 010 76 60700

veli-matti.liimatainen@sok.fi

HOK-Elannon Prisma-ketju

Ketjunjohtaja Jorma Aromäki, puh. 010 76 68080, jorma.aromaki@sok.fi

Aluejohtaja Markku Tissola, puh. 010 76 68010, markku.tissola@sok.fi

Prismajohtaja Kaj Grahn, puh. 010 76 68004, kaj.grahn@sok.fi