Kesäpelejä Yhteishyvässä


19.06.2008

Heinäkuun Yhteishyvässä pelataan kesäpelejä ja nautitaan kesäkeleistä – satoi tai paistoi.

 

Tiedätkö petankin säännöt? Entä muistatko, miten krokettia pelataan? Yhteishyvässä palautamme mieliin kesäpelien koukerot ja tutustumme niiden harrastajiin.

 

Mielikuva kansanmusiikin soittajista risteilee monilla ikääntyneissä pelimanneissa. Todellisuus on kuitenkin toinen: nykykansanmuusikot ovat luovia ja kokeilevia taiteilijoita. Tutustumme heinäkuun lehdessä heistä muutamiin.

 

Piristystä pihalle

 

Auringosta nauttivan kannattaa suojautua porotukselta sopivilla suojakertoimilla. Kerromme lehdessä, millaisia suojavoiteita Prismoista, Sokoksista ja Emotioneista löytyy ja testaamme sadekesän varalle itseruskettavia voiteita.

 

Pihat ja parvekkeet piristyvät vesiaiheista. Multasormesta, Agrimarketeista, Kodin Terrasta ja Backas Puutarhakeskuksesta löytyy hyvä valikoima pihojen vesipiristyksiä.

 

Hellekesän toivossa vinkkaamme Kootut hyvät -palstalla viisi viilentävää tuuletinta ja ilmastointilaitetta, jotka löytyvät Prismoista, Sokoksista tai Agrimarketeista. Pakastin on kovilla kesäkuumalla ja tarvittaessa uusi kylmäkone löytyy Prismasta. Ohjeita pakastimen valintaan löydät www.yhteishyva.fi-sivustolta.

 

Ruokamaailma-liitteessä nautitaan grilli- ja silliherkkuja, maistellaan kesäkurpitsaa ja nautitaan mansikoita. Tarjolla on myös ohje kalakukon tekoon. (KL, 18.6.2008)