Kohti kiertotaloutta yhdessä asiakkaiden kanssa – Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteet saapuivat Sokokselle


Sokoksen ja kierrätyskeskuksen yhteistyö tuo kiertotalouden ratkaisut keskelle kuluttajan arkea.

14.06.2024

Palveluita kiertotalouden edistämiseksi on tullut viime vuosina lisää perinteisistä kivijalkamyymälöistä erilaisiin alustaratkaisuihin. Mitä lähempänä palvelu on kuluttajan arkea, sitä todennäköisempää palvelun hyödyntäminen on.

Käyttökelpoisen tavaran kierrättäminen on jatkossa entistä helpompaa myös Helsingin keskustassa, kun Sokoksen neljänteen kerrokseen tuodaan kaksi Boksi -lahjoituspistettä.

Yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa käynnistettiin jo vuonna 2022, kun Olarin Prisman pysäköintihalliin avattiin ensimmäinen itsepalveluperiaatteella vuorokauden ympäri toimiva lahjoituspiste Boksi. Nykyään Bokseja löytyy Sokoksen lisäksi kolmesta Prismasta ja pienempiä Bokseja kolmesta S-marketista.

Myös Sokoksen ja Emmyn yhteistyönä maaliskuussa avaamat second hand -vaatteiden osastot tuovat kestävän kuluttamisen mahdollisuudet lähelle arjen asiointia.

Emmyn ja Kierrätyskeskuksen Boksit löytyvät nyt Sokoksen neljännestä kerroksesta rinnakkain. Keräyslaatikoiden luo pääsee kätevästi muun muassa asematunnelin pysäköintihallin hisseillä.

̶  Boksi -lahjoituspisteet täydentävät Sokoksella hienosti asiakkaiden mahdollisuutta laittaa tarpeetonta tavaraa kiertoon. Keräyslaatikot on sijoitettu Sokoksella Emmyn myyntilaatikon yhteyteen ja näin asiakkaille on tarjolla vaihtoehdot rinnakkain, oman tarpeen mukaisesti, vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki kertoo.

Yhteistyö kiertotalouden edistämiseksi on osa S-ryhmän vastuullisuusohjelmaa. Keskeinen tavoite on kestävän kuluttamisen edistäminen yhdessä asiakkaiden kanssa.

Mikä Boksi?

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen operoimaan Boksi-lahjoituspisteeseen voi lahjoittaa kaikenlaista uudelleenkäyttöön sopivaa pientavaraa, kuten ehjiä ja puhtaita vaatteita, kenkiä, laukkuja, kirjoja, ja muuta kodin käyttö- ja sisustustavaraa.

Keskustan Sokoksen Boksi -lahjoituspisteet sijaitsevat neljännessä kerroksessa.

Boksi-lahjoituspisteet löydät myös seuraavista toimipaikoista.

Prisma Olari, pysäköintihalli, Komeetankatu 2, 02210 Espoo
Prisma Itäkeskus, pysäköintihalli, P1-taso, Vanhanlinnantie 1, 00900 Helsinki
Prisma Viikki, pysäköintihalli, Viikintori 3, 00790 Helsinki
S-market Espoonlahti, Höyrylaivantie 18, 02320 Espoo
S-market Saunalahti, Magneettikatu 2, 02230 Espoo
S-market Herttoniemi, Hitsaajankatu 16, 00810 Helsinki