Kotimaisia pienpanimo-oluita Stone’sin tiskiltä


13.01.2017

Gastropub Stone’sin tiskiltä löytyy 15 hanaoluen valikoima, joista lähes kaikki ovat suomalaisten pienpanimoiden tekemiä. Bissen rinnalle kannattaa napata burger, joita paistetaan keittiössä valomerkkiin asti joka päivä.

Keskuskadulla sijaitsevassa Stone’sissa ei tarvitse olla kuivin suin – niin monipuolinen on ravintolan olutvalikoima. Asiakas pääsee valitsemaan juomansa 15 hanaoluen joukosta, joista vähintään kymmenessä tuote vaihtuu viikon tai korkeintaan kahden välein. Pääpaino on kotimaisissa pienpanimoissa, ravintolapäällikkö Katja Takkinen kertoo.
 
– Meidän mielletään helposti ruokaravintolaksi, mutta valittavana on myös monipuolisesti juomia ruokien kylkeen. Ruoassa panostamme luomuun, paikallisuuteen ja lähituottajiin, joten on luontevaa valita myös juomat pienemmiltä panimoilta.
 
Stone’s tilaa oluita ympäri Suomea. Hanoista on virrannut esimerkiksi Nokian panimon, Beerhuntersin, Fat Lizardin, Suomenlinnan panimon ja Mallaskosken oluita. Valikoima vaihtelee vuodenaikojen mukaan: talvella valittavana on enemmän tummempia ja tuhdimpia makuja, kesällä kevyempiä vaihtoehtoja. Oluiden lisäksi tarjolla on myös kolmea erilaista siideriä ja yhtä lonkeroa.
 
 
Yöpalaksi burgeria
Stone’s on siitä harvinainen ravintola, että keittiö on avoinna joka päivä valomerkkiin asti. Sunnuntaisin ja maanantaisin ruokaa saa kello 23.30 asti, tiistaista torstaihin kello 1.30 asti ja viikonloppuisin jopa puoli kolmeen yöllä. Kahden kuukauden välein vaihtuva kampanja Monthly Mayham tarjoilee asiakkaille burgerin ja suositusoluen edulliseen kampanjahintaan. Tammi-helmikuussa listalla on Turkey burger, joka tarjoillaan Nokian panimon Keisari one-off  Tangerine Dream -oluen kera.
 
– Tämä vaalean oranssi ja hedelmäinen American IPA tuoksuu runsaasti mandariinilta. Se on tehty juuri meille, joten sitä ei saa mistään muualta. Tervetuloa testaamaan, Katja Takkinen houkuttelee.