Lähimaksu S-ryhmän toimipaikkoihin vaiheittain


09.10.2015

Lähimaksamisen valtakunnallinen käyttöönotto S-ryhmän toimipaikkoihin on alkanut 5.-15.10. vaiheittain.

Lähimaksamista on kokeiltu kevään ja kesän aikana S-ryhmän marketeissa ja ABC-liikennemyymälöissä eri puolella Suomea. Kokeilut ovat nyt takana, ja loppuvuodesta alkaen lähimaksaminen on mahdollista lähes kaikissa S-ryhmän toimipaikoissa.  

Osassa S-ryhmän ravintoloista alle 25 euron ostokset on voinut maksaa ilman tunnuslukua jo pitkään.

– Lähimaksu on mahdollista jo lähes kaikissa ravintoloissa. Se otetaan käyttöön alueosuuskauppojen aikataulujen mukaan, it-kehityspäällikkö Kirsti Kaskikari SOK IT-palveluista toteaa.

Maltti on valttia

Lähimaksaminen tapahtuu S-ryhmän toimipaikoissa lähimaksuominaisuudella varustetulla S-Etukortti Visalla kahdessa vaiheessa:

– Ensin kirjataan Bonus viemällä kortti maksupäätteen lähelle ja sen jälkeen pienet ostokset voi maksaa vain korttia näyttämällä, kehityspäällikkö Mia Laakso SOK Rahoituksesta opastaa.  

Piloteista saadut kokemukset ovat olleet hyviä: asiointi nopeutuu huomattavasti ja kassajonot lyhenevät, kun vaihtorahan käsittely ja tunnuslukujen näpyttäminen jäävät pois.

Pilottikohteista vinkataan, että maltti on kuitenkin valttia maksutilanteessa: Bonuksen kirjauksen jälkeen olisi hyvä odottaa hetki, että ostoksen summa tulee näkyviin maksupäätteeseen. Korttia on myös maltettava pitää päätteen vieressä niin kauan, kunnes tulee ilmoitus maksun onnistumisesta.

Katso videolta, kuinka lähimaksu käytännössä tapahtuu.