Legendaarinen ravintola Salve sulkeutuu uudistustöiden ajaksi. Avautuu pikkujoulusesonkiin.


17.10.2022

Helsingin Hietalahdenrannassa sijaitseva ravintola Salve on suljettuna uudistustöiden vuoksi ajalla 24.10.–4.11.2022. Legendaarisen merimies- ja taideravintolan sisustusta ja ruokalistaa päivitetään. Uudistettu Salve haluaa jatkossa houkutella erityisellä charmillaan kaikenikäistä asiakaskuntaa niin lähikortteleista kuin kauempaa.

– Salven suosio on säilynyt vankkumattomana vuosikymmenten ajan. Koska Salvessa ihmiset ovat rautaa ja tilat puuta, on kalusteita ja pintoja tullut aika uusia kovan kulutuksen myötä, ravintolapäällikkö Sirpa Mäkelä kertoo.

Vuodesta 1897 toimineen ravintola Salven juuret ovat merimiesromantiikassa. Viereinen Hietalahden telakka toi merimiehet pitkillä lomillaan Salveen, jossa morsiamet heitä jo ikävöiden odottivat. Sittemmin 1960–1970-luvuilla toimittajat ja taiteilijat löysivät Salven, ja vuoden 2016 muuton yhteydessä ravintolaan saatiin oma taideseinä. Vuosikymmenten aikana syntynyt kerroksellisuus tulee näkymään ja tuntumaan ravintolassa uudistuksen jälkeenkin.

– Salven uniikki henki säilytetään. Sisustuksessa tullaan korostamaan taide- ja merimiesravintolan luonnetta naapuruston asukkaiden, kauempaa tulevien, merenkulkijoiden ja taideväen kohtaamispaikkana. Merimiesten taloon vuosikymmenten ajan kantamat laivakellot ja purjelaivat saavat selkeämmät esillepanot, ja tilaan tuodaan lisää raikkautta. Taideseinän näyttely pysyy. Meille äärettömän tärkeiden kanta-asiakkaiden pöydät säilytetään, ja toivotamme myös uudet kanta-asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi rentoon tunnelmaamme, Mäkelä sanoo.

Samalla merimiesravintolan ruokalistaa päivitetään entistä kalaisammaksi. Suosituimpien klassikkoannosten luvataan säilyvän. Illalliskulttuuriin tullaan panostamaan kiinnostavalla alkuruokavalikoimalla, puolitettavilla annoksilla ja valmiilla Salven menulla.

Salve on suljettuna 24.10.–4.11.2022. Uudistettu ravintola avautuu lauantaina 5.11. klo 15.

Ravintola Salve, Hietalahdenranta 5, Helsinki.