Legoja ja Kätyreitä lahjapakettiin


07.12.2015

Sanotaan, että joulu on lasten juhla ja leikki on lapsen työtä. Lelut ovatkin lasten mieluisin joululahja.

Prisman kattavasta leluvalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle lapselle sopiva lahja, nimittäin tarjolla on sadoittain eri vaihtoehtoja.

– ­­­Nukkeja, autoja, pehmoleluja, askartelutarvikkeita, lautapelejä ynnä muuta, luettelee valikoimapäällikkö Rauna Junnila SOK Marketkaupasta.

Lelukauppa käy kuumana vuoden pari viimeistä kuukautta, jolloin pukinkonttiin valitaan yllätyksiä ja iloa perheen pienimmille.

Trendileluja ja kestohittejä

Legot ovat lasten ehdoton kestosuosikki. Tällä hetkellä pinnalla ovat etenkin Friends- ja City-sarjat. Friends-sarjan legohahmot ovat hieman totuttuja hahmoja suurempia, mutta muut rakennuspalikat ovat yhteensopivia aikaisempien ostosten kanssa. City-sarjassa lapsi saa rakentaa ja hallita omaa legokaupunkiaan. Lego on myös lelujoulukalentereiden myydyin merkki.

Uudet Star Wars -legot ovat varmasti monen lapsen lahjatoive. Ajankohtaiset seikkailu- tai lastenelokuvat näkyvät usein leluvalikoimassa. Star Wars -lelujen lisäksi esimerkiksi Frozen- ja Kätyrit -elokuvista tutut hahmot ovat päätyneet tänä vuonna leluhyllyille.

Myös perinteiset lelut pitävät pintansa.

– Ajankohtaisten lelusuosikkien lisäksi myydään paljon perinteisiä leluja, jotka innostavat lapsia vuodesta toiseen. Näitä ovat muun muassa Barbiet, Hot Wheelsit ja Littlest Petshopit, Junnila kertoo.

Kalliimmat lelut käyvät jouluna kaupaksi

Lelujen myynti kasvaa erityisesti vuoden loppua ja joulua lähestyttäessä. Joulukuun lelukauppa tuo Prisman kassaan kolmanneksen vuoden lelumyynnistä.

Jouluna kaupaksi menevät myös kalliimmat lelut. Esimerkiksi hintavammat radio-ohjattavat autot myyvät paremmin juuri loppuvuodesta. Myös isoja pehmoleluja ostetaan paljon joululahjaksi, mutta muina vuoden aikoina niiden myynti on maltillisempaa.

Interaktiiviset lelut kuten robottikoirat, -kissat ja -dinosaurukset ovat lelujen hintaluokan arvokkaammasta päästä. Silti ne ovat olleet joulun hittilahjoja jo muutaman vuoden ajan. Suosittuja ovat niin ikään Stigan pöytäjalkapallo- ja jääkiekkopelit, lumipotkulaudat sekä rattikelkat. Nämä lahjat sopivat etenkin aktiivisemmille temmeltäjille.

Seurapeleistä nauttii koko sakki

Lauta- ja seurapeleissä pätee sama sääntö kuin leluissa, eli sekä klassikkotuotteet että uutuudet ovat toivelistojen kärjessä. Monopoly ja Afrikan tähti kiinnostavat edelleen, vaikka pelit ovat olleet markkinoilla jo vuosikymmeniä. Lisäksi Vuoden 2015 peleiksi valitut lautapelit (mm. Mucca Pazza ja Port Royal) ovat kysyttyjä. Peleihin voi osallistua koko seurue, eli jos haluaa ilahduttaa suurempaa porukkaa, niin seurapeli on mainio lahjaidea.

Lahjahankintojen kanssa kannatta pitää kiirettä, sillä toivotuimmat lelut voivat päästä loppumaan ennen aattoa.