Linnanmäelle uusi virtuaalivuoristorata ja lasten laitteita


20.04.2016

Tänä vuonna LInnanmäelle tulee valloittavia uutuuksia ja kiinnostavaa tekemistä. Linnunrata muuttuu virtuaalitodellisuudeksi, kun pyöreän vesitornin sisällä pääsee ajamaan keskellä avaruutta. Uudella Minimäen alueella voi tehdä tutkimusmatkan maan ytimeen, lentää Propellin kyydissä ja tanssia Poppiksen tahdissa.

Linnunradassa yhdistyy ensimmäisenä Pohjoismaissa virtuaalitodellisuuslasit ja vuoristorata

Hurjapäitä hemmotellaan tällä kaudella uudella virtuaaliulottuvuudella. Linnanmäen suosittu laite Linnunrata muuttuu virtuaalitodellisuudeksi toukokuun lopulla (20.5. alkaen), jolloin sen nimi myös muuttuu Linnunrata eXtra:ksi.  Pyöreän vesitornin sisälle rakennetussa vuoristoradassa kävijä pääsee ajamaan avaruudessa keskellä jännittävää virtuaalitodellisuutta Samsungin GearVR-virtuaalilasit päässään.

– On hienoa olla tekemässä jotain aivan uutta ensimmäisenä koko Pohjoismaissa. Uusi virtuaalitodellisuus teknologia mahdollistaa täysin erilaisen vuoristoratakokemuksen. Linnunrata eXtrassa pääsee kokemaan avaruusseikkailun tavalla, jota on vaikea kuvailla. Se täytyy tulla jokaisen itse kokeilemaan, tekninen johtaja Anssi Tamminen innostuu.

 

Valloittava uusi seikkailualue – Minimäki

Linnanmäen Huvipuistosta pyöreän vesitornin juurelta löytyy tänä kesänä täysin uudistettu alue – Minimäki. Alueella soi oma taustamusiikki, hevoset hirnuvat ja tutkimusmatka maan ytimeen kutsuu perheitä seikkailuun.  Minimäellä tanssitaan Poppiksen mukana, lennetään Propellin kyydissä ja syödään jäätelöä Cafe Hepo-Katin terassilla nauttien näkymistä yli Helsingin. Poppis ja Propelli ovat koko perheen laiteuutuuksia Minimäellä. Poppiksessa tanssia vievät eteenpäin vauhdikkaasti kieppuvat, nousevat ja laskevat istuimet, ja samaan aikaan huvittelijat saavat itse säädellä istuimien pyörimistä ohjaimen avulla. Propellissa lentäjäsankarit valitsevat itse oman lentokorkeutensa polkemalla polkimilla istuimien pyöriessä vauhdikkaasti tornin ympäri.

– Uudet laitehankinnat on tehty ajatuksella, että asiakkaamme pääsevät itse vaikuttamaan ajokokemukseensa joko polkemalla tai säätökahvan avulla. Uudella Minimäen alueella on myös perheen pienimmille sopvia pelejä, kuten mukaansatempaava Taitavat -peli. Haluamme tarjota koko perheelle mukavaa yhteistä tekemistä, painottaa Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

– Lisäksi toivomme, että asiakkaamme löytävät Linnanmäen uuden näköalaterassin, jolta avautuu upeat maisemat eteläisen Helsingin suuntaan, Pia Adlivankin jatkaa.

 

Uudistettu pääportin alue kutsuu herkuttelemaan ja hupailemaan

Viime vuonna Linnanmäellä uudistettiin pääportti. Tänä vuonna koko pääportin alue rakennuksineen on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Pääportin hurmaavan värikkäät fasadit kätkevät sisäänsä uuden elämyksellisen myymälän Shop Caramellin ohella myös Hattarakoulun, jossa pääsee kokeilemaan hattaran pyörittämistä professori Socrutesin oppien mukaisesti. Samasta tilasta löytyy myös Linnanmäen uusi värikäs tulokas, meksikolainen Flores FreshMex -ravintola, josta saa mm. burritoja ja nachoja valinnaisilla mausteilla. Linnanmäen ravintolamaailman uusi ravintola on Lintsi American Diner, joka puolestaan tarjoaa ravintolakokemuksen perinteisen jenkkiläisen diner-ravintolan hengessä. Pääportin muutosten myötä pelihalli siirtyi pääportilta Kingin juurelle. Sisustukseltaan uudistetun Peliholvin uutuuksia ovat mm. MotoGP-moottoripyöräpelit, hulvaton PacMan Smash -liitokiekko, Mario & Sonic Rio Olympics -urheilupeli, Storm Racer -ajopelit sekä uudet flipperit Spiderman ja Game of Thrones.

 

Luvassa jännitystä ja sirkushuveja uusilla teemaviikoilla                                                      

Huvipuiston kesä on tuttuun tapaan täynnä ohjelmaa. Keskiviikkoisin on luvassa yhteislauluja, torstaisin tansseja, perjantaisin keikkoja sekä sirkusta ja lauantaisin lastenohjelmaa. Syksyn suosittu Valokarnevaali pidennetään kaksiviikkoiseksi. Lisäksi kevään aloittaa koko perheen uusi sirkusteemainen Kevätkarnevaali ja syyskuussa on luvassa nuorille aikuisille jännittävä iik!week -teemaviikko. iik!week ottaa varaslähdön Halloweeniin. Teemaviikon ajaksi Linnanmäki muuttuu pelottavammaksi paikaksi äänimaailman, maskeerattujen työntekijöiden ja uuden live-kauhukokemuksen myötä.

– Valokarnevaali tuplasi kävijämääränsä viime vuonna. Iloksemme huomasimme, että teemaviikoille on selkeästi kysyntää. Laadukkaalla ja maksuttomalla ohjelmalla sekä monipuolisella ravintolatarjoamalla haluamme tarjota hyviä syitä tulla nauttimaan huvipuiston tunnelmasta useamman kerran kesän aikana, Pia Adlivankin innostaa.

– Kaikki Linnanmäen työntekijät ovat hupimestareita, joiden tarkoitus on tehdä kävijöidemme Linnanmäki-päivästä ikimuistoinen. Haluamme tuottaa asiakkaillemme iloa ja hupia, joten työntekijöidemme koulutukseen on panostettu entisestään, Pia Adlivankin vakuuttaa.